Складається враження, що влада Нідерландів не визнає Крим українським – Юрій Гаврилечко

image
18 Березня 2019, 18:01
Поділитися:

«Якщо українська колекція виставляється в іноземній державі і після закінчення терміну виставки колекція не повертається до України, то це або ворожі дії з боку цієї країни проти України, або в уряді Голландії є сумніви щодо того, під чиєю юрисдикцією перебуває Крим».

Про таке заявив в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» експерт Громадської організації «Фонд суспільної безпеки» Юрій Гаврилечко.

«Для мене взагалі дивно, що такий суд в принципі існує. Це говорить про те, що влада Нідерландів не визнає Крим українським, бо якби вона визнавала Крим українським, то залучення суду не потрібно було для того, щоб це встановити», – додав він.

Нагадаємо, Апеляційний суд Амстердама обіцяє 11 червня оголосити рішення у справі про «скіфське золото». У Мін’ юсті сподіваються, що воно буде на користь України. Повернути Україні колекцію в грудні 2016 року постановив Окружний суд Амстердама. Мова йде про 565 музейних предметів колекції «Крим. Золотий острів у Чорному морі» з Музейного фонду України, страхова вартість якої становить 10 млн євро. Унікальні артефакти на момент окупації півострова експонувалися в Нідерландах.

Читайте також: У Києві п’яний чоловік стріляв в автомобіль охоронної фірми

Читайте також: «Сміттєві» проблеми українців вирішуватимуть місцеві органи влади – Мінприроди

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV