На Київщині підвезення учнів здійснюють 242 шкільні автобуси – потреба зростає

image
11 Лютого 2020, 16:12
Поділитися:

У зв’язку із постійним збільшенням кількості учнів, які потребують підвезення та технічною амортизацією і зношенням наявних транспортних засобів виникає потреба у додаткових шкільних автобусах. На їх недостатню кількість скаржаться і мешканці Київщини.

Так, за останні 5 років в Київській області кількість дітей, які потребують підвезення до навчальних закладів в сільській місцевості зросла на 3782 учнів. За цей період також на 3,6 тисяч осіб зросла кількість учнів, яких підвозять шкільними автобусами, а не найманим транспортом.

У 2019/2020 навчальному році організованим підвезенням охоплено 20887 учнів, що становить 100% від потреби. З них – 16375 учнів підвозять шкільними автобусами, а 4512 учнів – найманим або маршрутним транспортом. У порівнянні із минулим роком,  це на 1,5 тисячі учнів більше.

Наразі на балансі місцевих органів управління освітою Київської області перебувають 257 шкільних автобусів, з яких 5 спеціальних автобусів обладнаних для підвезення учнів з обмеженими фізичними можливостями. Однак, через технічну амортизацію та зношеність підвезення здійснюють лише 242 шкільні автобуси та 108 найманих, орендованих або маршрутних автобусів, які обслуговують 692 населені пункти області.

За інформацією місцевих органів управління освітою, станом на початок лютого 2020 року потреба у шкільних автобусах становить 28 одиниць – 20 для районів та 8 для ОТГ. Водночас, потреба буде збільшуватися після створення нових громад та прийняття органами місцевого самоврядування рішень про оптимізацію мережі закладів освіти.

Варто зазначити, що відповідно до Закону України «Про освіту» підвезення учнів до закладів освіти забезпечується коштом місцевих бюджетів.

Повідомляє пресслужба КОДА.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація