Де бездомні можуть отримати безкоштовні обіди у Києві

image
11 Лютого 2020, 13:26
Поділитися:

Чим більше населення міста, тим більший відсоток людей, які потрапили у складну життєву ситуацію і стали бездомними. У Києві налічується майже 3 мільйони жителів, з яких близько 8 тисяч – безхатьки. І це лише за офіційними даними, реальні ж цифри значно більші.

Пошук нормальної їжі стає справжньою проблемою для безхатька. При цьому не всі знають, що отримати повноцінний обід у Києві можна безкоштовно, якщо знати де й коли. Місто спільно з Департаментом соціальної політики КМДА організували виїзні мобільні бригади соціального патрулювання. Як повідомили «Вечірньому Києву» у Департаменті, протягом 2018-2019 років на соцпатруль було виділено загальну суму в 793 760,00 грн.

Величезні бідони гречаної каші з тушонкою, кабачковою ікрою й чаєм – такий набір привозять бригади на обід для безхатьків. З 1 грудня по 31 березня щоденно у трьох точках Києва роздають їжу, яку готують на базі Будинку соціального піклування, що на вулиці Суздальській, 4/6.  

Зазвичай готуємо на 200 порцій, проте якщо лишається додатково роздаємо бажаючим. Але інколи приходить більше людей, ніж ми очікували, тоді комусь їжі не вистачає. Але стабільно до Центру завжди привозимо порожні баняки, –- розповідає працівниця Центру. 

Отримати обід можна на таких локаціях: 

  • 11:00 – 11:40 – Приміський вокзал Дарниця (вул. Привокзальна, 1).
  • 13:10 – 13:30 – Залізнична станція Київ-Волинський (вул. Новопольова, 101-б).
  • 13:50 – 14:50 – Центральний Залізничний Вокзал (вул. Старовокзальна, 7).

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ