Наслідки скандалу щодо опіків у соляній кімнаті

image
10 Лютого 2020, 22:30
Поділитися:

Вікторія Щепкіна, власниця соляної кімнати, що у Борисполі на вул. Героїв Небесної Сотні, 8а, запросила ЗМІ та всіх бажаючих відвідати заклад 6 лютого.

Приводом став скандал, влаштований у групах соцмереж міста бориспількою Анастасією Алєксєєвою, яка стверджувала, що з вини адміністрації соляної кімнати її син та інші діти, що перебували з ним на сеансі галотерапії , отримали опіки рогівки ока і змушені проходити лікування в клініці «Добробут» (м. Київ).

Через тиждень після розміщення допису його авторка видалила розміщену інформацію та відмовляється від коментарів. Але її дії призвели до порушення репутації підприємства. Це і спонукало власницю кімнати показати, як працює обладнання кімнати та чому міг статися прикрий випадок із дитиною. На зустріч завітав заступник директора компанії «Соліком», яка будувала соляну кімнату в Борисполі та представниця міської служби у справах дітей та сім’ї.

Коментарі з приводу

Ігор Шульгін, заступник директора ТОВ «Соліком», займається соляними кімнатами понад 20 років. Компанія монтує соляні кімнати в Україні та за кордоном. «У якості роботи та використаних матеріалів ми не сумніваємося, наша модель соляної кімнати єдина в Україні має допуски на використання від МОЗ», — наголосив Шульгін. За його словами, компанія детально вивчила ситуацію, що склалася у Борисполі, і допускає, що опік міг бути, але не від кварцевої лампи, як стверджує постраждала, а від тісного контакту з сіллю, адже діти, граючись, посипали одне одного сіллю, яка могла потрапити в слизові оболонки та дихальні шляхи.

Щоб таке не повторилося, компанія рекомендує не лише проводити інструктаж перед відвідуванням кімнати, але і не допускати до відвідування маленьких дітей без нагляду дорослих, попередньо отримавши від них письмове підтвердження того, що вони розуміють відповідальність.

Повідомлялося, що саме ігнорування дій дітей батьком одного з них і призвело до неприємних наслідків зі здоров’ям.

«Хлорид натрію (сіль) — агресивний хімічний елемент, і може нашкодити, а 20 г стане смертельною дозою для людини, якщо вживати її з їжею. Сіль впливає на слизову оболонку, є антисептиком, і має лікувальну дію, якщо терапію проходити правильно», — наголосив Ігор Шульгін. Підсумовуючи, він сказав, що під час сеансів галотерапії за дітьми треба слідкувати; а якщо сіль потрапила в очі чи на слизові оболонки — необхідно промити чистою водою.

Головний спеціаліст служби у справах дітей та сім’ї Бориспільської міської ради Світлана Вигівська нагадала, що батьки —представники дитини до досягнення нею 18 років. За її словами, батьки мали б ознайомитися з умовами перебування в соляній кімнаті та навчити дітей: ті мають знати, як поводитися і що забороняється.

Про судовий позов

Юрист Володимир Таран, що представляє інтереси адміністрації соляної кімнати, зазначив, що діловій репутації підприємства та її власниці завдано шкоди, тому можливий судовой позов.

Власниця вважає, що усі звинувачення на її адресу безпідставні. «Те, що мама дитини відмовлялася від контактів із адміністрацією і видалила дописи та коментарі, дозволяє зробити висновок, що акція спрямована на дискредитацію соляної кімнати», — заявив юрист та наголосив, що наклеп, в тому числі в соцмережах, є порушенням прав людини та може стати приводом до адміністративної чи кримінальної відповідальності. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама