Київські журналісти звернулись до міністрів

image
10 Лютого 2020, 14:16
Поділитися:

Вже майже рік у Києві, і всією Україною, шириться інформація про гучні зловживання в одному з національних медичних університетів. Йдеться про два кричущі факти, з приводу яких до поліції надійшли заяви про вчинення кримінальних правопорушень. За однією заявою ( після рішення суду про обов’язкове внесення відомостей заяви до ЄРДР) – вже розпочалось досудове розслідування. Йдеться про зникнення чотирьох мільйонів гривень, які медуніверситет втратив через підозрілу бездіяльність свого керівництва у момент банкрутства банку «Надра», де і зберігались гроші оплати за навчання студентів.

Друга справа стосується ймовірної підробки підписів покійного ректора університету Леоніда Ковальчука. Він помер у жовтні 2014-го, а у листопаді і грудні цього ж року нібито розписувався у фінансових документах, і отримував гроші у вигляді зарплати і лікарняних виплат. З цього приводу поліція теж отримала відповідну заяву.

Ситуація давно вже набула розголосу, але на неї абсолютно не реагують у профільних міністерствах – охорони здоров’я, освіти і науки та внутрішніх справ. Відтак – місцеві правоохоронці пасивно і неефективно розслідують ці кримінальні випадки.

Апелюємо з цього приводу до міністрів Зоряни Скалецької, Ганни Новосад та Арсена Авакова, і спеціально для них (щоб детально ознайомились) – подали посилання на публікації з приводу вищевказаних університетських махінацій.

Джерело: КИЇВСЬКЕ ЖИТТЯ