Аварійне житло у Борисполі тестував буревій

image
18 Березня 2019, 15:12
Поділитися:

Аварійна ситуація, що трапилася під час буревію у багатоповерхівці на вул. Київський Шлях, 89 досі не вирішена. Подібних будинків у Борисполі є чимало.
На плановій нараді міського голови 18 березня порушили питання про усунення проблеми із частковим падінням стіни житлового будинку на вул. Київському Шляху, 89 під час буревію 11 березня у Борисполі.
У будинку відколовся шмат стіни технічного поверху. Даний будинок зводився компанією-забудовником «ПМК -13» 30 років тому, сьогодні їхня організація знаходиться на вул. Броварська в Борисполі. Наголошувалося, що гарантійний термін на будинок скінчився, тому висувати претензії до забудовника немає сенсу. Однак, не йшлося, яким точно був термін експлуатації багатоквартирного будинку. Натомість відомо, що управляюча компанія «ЖЕК-1» разом із компанією ПрАТ «Агробудмеханізація» цього тижні приступлять до ремонту обваленої стіни.
Як зазначалося, у Борисполі «халтурно» зведених будинків не один десяток. На нараді згадали про багатоквартирний будинок на вул. Головатого, 36-А, в якому відсутній цемент між цегляною кладкою; говорили про висотку, де розміщене управління соціального захисту населення, – це на вул. Головатого, 4; також про НВК «Гімназія «Перспектива», де одна зі стін навчального закладу збудована без фундаменту, а стіна спортивного залу опирається на трубу теплопостачання та про п’ятиповерхівку на вул. Глибоцькій, 1, де є проблеми між останнім поверхом та техповерхом.

«У нам немає фахівців, котрі могли б робити висновки щодо аварійності будинків, тому ми не можемо приймати міри із їх усунення. Сьогодні лише шляхом співфінансування – коштів міського бюджету та співвласників – можна ліквідувати подібні проблеми багатоповерхових будинків», — зазначив міський голова Анатолій Федорчук під час обговорення проблеми.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама