Зима в Україні: чи надовго затримаються морози та сніг? | Трибуна

image
9 Лютого 2020, 16:36
Поділитися:

Метеорологічної зими чекати не слід, – про це в інтерв’ю «Главкому» розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

Як поінформував Микола Кульбіда, наразі над Україною панує циклон Petra. Власне, він і приніс невеличке похолодання. Але так протримається недовго: з 10 лютого температура знову підніметься.

За словами директора центру, зимова погода в Україні все більше  нагадує клімат Італії, Греції чи навіть Кіпру. І тенденція наближення температури в Україні до показників середземноморських країн збережеться і надалі.

Надзвичайний кліматичний стан на планеті: що очікує на людей згодом

У 22-х із 25-ти останніх років середня температура була вищою від кліматичної норми, а у приблизно половині випадків – значно вищою від норми, вказує головний гідрометеоролог країни. Загалом тенденція йде до стійкого і стрімкого підвищення температурного режиму в зимовий період. І найближчими роками  вона не зміниться.

За словами Миколи Кульбіди, весняний період може тривати один місяць замість трьох, а різкий перехід від зимових процесів до літніх стає характерним. Загальна ж тенденція до підвищення температури літнього періоду зберігається. І тривалість літа суттєво збільшується, а осінь затягується навіть до зимових місяців.

Висадити мільйон дерев: 20 березня охочих запрошують долучитися до Всеукраїнської акції

Надалі можна говорити, що загальне підвищення температури сприятиме зменшенню кількості днів із нормальним сніговим покривом навіть у Карпатах, зауважив директор  гідрометеорологічного центру.

Фахівець повідомив, що не слід довіряти довготривалим прогнозам погоди в інтернеті, адже вони не мають наукового підгрунтя, бо їх складають народні прогнозисти – люди, які вважають, що в цьому компетентні.

Читайте також:

1. Мільйони землян утратять домівки в найближчі 100 років. ДОСЛІДЖЕННЯ

2. У 2017 році температура Землі зросла на 12,5% і не спадає – NASA

3. Зайва вага прискорює глобальне потепління, – нове дослідження

Головне фото – Антон Раков

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари