частину сміття відправляють до Обухова

image
9 Лютого 2020, 13:45
Поділитися:



Річка Боржава в Закарпатті потопає в пластиковому смітті. В ній вживаються пляшки, пінопласт, взуття і навіть меблі. Екоактивісти Берегівського району взялися самостійно розчищати річку, але пластикових острівців настільки багато, що самостійно не впоратися.

Про ситуацію розповідає Сегодня, передають Хроніки Обухова.

Згідно із повідомленням, частину сміття відправляють на переробку до Обухова.

Тільки за час хлопці витягли з річки 300 кілограмів пінопласту, поліетиленових і скляних пляшок. Зібране відвозять на сусідній берег. На території покинутого заводу створили пункт прийому вторсировини. Двічі на тиждень забирають у населення сміття і досортують його. Через соцмережі закликають людей сортувати сміття і привозити сюди, а не скидати казна-куди.

Картон ми відправляємо на Обухів, скло відправляють в Ужгород. Пластик будемо відправляти до Харкова. Він є повноцінною сировиною – відра, горщики, що завгодно можна створювати, – каже екоактивіст Віктор Бучинський.

Екозахисники сподіваються, що на допомогу їм направлять хоча б спецтехніку. Інакше, навесні, коли рівень Боржави підніметься, весь пластиковий непотріб хлине в бік Угорщини. А це вже загрожує Україні штрафами.





Source link