Киянин встановить кілька рекордів серед штормів у Південній Атлантиці

image
9 Лютого 2020, 12:15
Поділитися:

Киянин Вадим Івлєв – мандрівник і радіоаматор – 11 лютого вирушить у складі міжнародної експедиції на безлюдний острів Сігні, розташований між Південною Америкою і Антарктидою.

Подорож триватиме до 14 березня. У складі експедиції – 14 мандрівників з 6 країн світу. Для Вадима це вже третя експедиція.

Івлєв розраховує встановити кілька світових рекордів по дальності радіозв’язку – до 17 тисяч кілометрів. Можливо, йому вдасться зв’язатися з Японією. Це дуже складне завдання. Івлєв пояснив, що для наддалекого зв’язку потрібно, щоб на острові і на території, куди посилається сигнал, була ніч. Зараз в Південній півкулі літо, тому ніч на Сігні триває з 10 вечора до 5 ранку.

Мені потрібно, щоб ніч була довшою, хоча б до 7 ранку. Але у мене є задумка, як впоратися з цією задачею. – говорить Вадим. – Також у нашій програмі – зв’язок з 10 школами України, а також зі школами США. Фінансування експедиції – 370 тисяч доларів – взяли на себе спонсори. Це 60 компаній і близько 1000 приватних осіб. З ними працюють американські учасники нашої команди. Ми також виконаємо на острові наукову програму для вчених з Каліфорнії.

Також Вадим Івлєв повідомив, що бере з собою особливі навушники, які надійно ізолюють від зовнішнього шуму. На Сігні сильні вітри, що створюють такий рівень шуму, як 100 скрипок, що грають одночасно. До того ж ці навушники допомагають вловлювати навіть ледве чутні сигнали радіостанцій, що знаходяться в тисячах кілометрів від тебе.

-Ми всією командою збираємося в Чилі і сядемо там на новозеландське судно, – розповів Івлєв на прес-конференції. – Добиратися до острова будемо через буремні південні широти. Треба подолати через океан 1400 кілометрів. На сам остров Сігні потрапити зможемо тільки пересівши з корабля на моторні човни, адже висадити нас одразу просто на берег буде не можливо.

Титульне фото Flikr (Mark)

На фото: стрів Сігні, Вадим Івлєв

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ