Реклами забагато не буває? Підсумки інвестради | Трибуна

image
7 Лютого 2020, 22:55
Поділитися:

Інвестрада надалі розглядатиме лише містобудівні питання, тобто всі питання, пов’язані з об’єктами зовнішньої реклами. Цього разу із заявами звернулися 15 підприємців, більшість із яких узаконювало вже розміщені рекламні носії. Практично всі отримали дозволи на розміщення ОЗР, деякі – попередньо сплативши штрафи. Але від підприємців надійшли «пропозиції», які здивували навіть інвестраду.

 На початку засідання ради головуючий Олександр Резнік повідомив присутнім, що у зв’язку зі змінами в законодавстві, інвестрада надалі не розглядатиме питання встановлення відсотку пайової участі, а вирішуватиме лише містобудівні питання.

Пайові внески від забудовників скасують. Будівництво шкіл і дитсадків під загрозою? 

Цього разу жодного депутата міської ради (окрім секретаря міської ради Петра Бабича) на засіданні не було. Нагадаємо, раніше депутати повідомляли про своє розчарування у роботі цього органу, тож  рішення схвалювали чиновники.

Депутатська група «Рідне місто»: старожили місцевої політики з великими амбіціями. Частина І 

Частина підприємців поновляли 5-ти річні дозволи на об’єкти зовнішньої реклами (далі – ОЗР). Серед них:

ФОП Зубець О.В. (магазин товарів для дітей «Сігма» на вул. Короленка, 68)
ТОВ «Епіцентр К» (конструкція «Епіцентр» та «Садовий центр» на даху будівлі на вул. Київська, 253)
ТОВ «Автоцентр «ПАНАВТО» (стела на розі вулиць Металургів та Київська)

ФОП Дараган О.П. узаконювала ОЗР на фасаді власного магазину на бульв. Незалежності, 11. А саме: 4 банери та 16 вивісок. За розміщення реклами без дозволу підприємниця сплатила штраф у розмірі 850 грн.

Цікаво, чи допомагають 4 банери та 16 вивісок збільшити кількість покупців?

Власниця приміщення, в якому розташований ломбард на вул. Гагаріна, 11 також після сплати штрафу вирішила оформити дозвіл на розміщення ОЗР.

інвестрада

На жаль, майже всі центральні вулиці кожного міста України прикрашає реклама саме ломбардів

Саме цій власниці належить також приміщення, в якому нещодавно відкрився магазин «Пчелка» на вул. Київській, 95: хоча декілька ОЗР уже встановлені на магазині, оформити дозвіл жінка вирішила тільки зараз.

СП ТОВ «ТРАНС-ГРУП» звернулося з приводу продовження дозволу на розміщення ОЗР на перетині бульв. Незалежності та вул. Січових Стрільців. За документами, на тому місці мав розміщуватися трійний щит (борд), але насправді там як ОЗР стоїть бетонна стела. Цей об’єкт споруджено настільки давно, що може вважатися «історичним», і навіть дещо прикрашати місто. Тому члени інвестради запропонували не руйнувати стелу задля встановлення банального борду, а використовувати її для розміщення реклами. Представник підприємства погодилася та запевнила, що підприємство намагатиметься зберегти об’єкт.

інвестрада

Бетонна стела радянських часів може стати вдалим рекламним об’єктом

Також представнику підприємства порадили оформити дозволи на всі ОЗР, які належать підприємству: від рекламних банерів на паркані підприємства до вивісок на кафе, що належить підприємству.

інвестрада

Усі ці ОЗР розміщені без дозволу

ТОВ «АЛЬФА-ЗАБАВА», яке планує відкрити великий маркет іграшок у новозбудованому ТЦ «MARK mall», погоджувало встановлення рекламної конструкції на даху ТЦ із боку вул. Чорновола.

Представник АТ «Укрсиббанк» погоджував розміщення ОЗР банку на місці нового розташування його відділення в м. Бровари, а саме – в новозбудованому ТЦ на вул. Гагаріна, 21. Також представник підтвердив, що банк покидає приміщення на Розвилці.

інвестрада

Укрсиббанк покидає приміщення на Розвилці, яке орендував багато років

Наступний заявник – ФОП Шленчак В.В. – має «довгу історію» стосунків із органами влади, хоча є власником невеличкого МАФу з ремонту годинників на бульв. Незалежності, 11. Справа в тому, що на найближчій сесії відбудеться 4-та спроба продовжити оренду земельної ділянки під МАФом: попередні три – були невдалими через претензії співробітників управління інспекції та контролю до зовнішнього вигляду об’єкту. Цього разу підприємець повідомив, що він уже уклав договір на вивіз відходів, поновив зовнішнє освітлення кіоску, пофарбував фасад та хоче отримати дозвіл на вивіску на фасаді. Інвестрада підтримала прагнення підприємця зберегти своє робоче місце та погодила розміщення ОЗР.

інвестрада

Вивіска вже розміщена на кіоску з ремонту годинників

ТОВ «ОУК ТРЕЙД» оформляло дозвіл на розміщення ОЗР (бордів), які придбало в іншого оператора рекламоносіїв – ТОВ «Про Медіа». Борди, розташовані за адресами вул.Київська, 4 та на розі вул. Київської та повороту на лісництво, належатимуть мережі ресторанних закладів «Hesburger» і рекламуватимуть свої два заклади в м. Бровари.

У Броварах відкрився перший ресторан швидкого харчування Hesburger 

ФОП Савіцький О.О. подав заявку на отримання дозволу на розміщення ОЗР на своєму МАФі на бульв. Незалежності, 8. Але головна архітекторка міста Світлана Батинчук нагадала підприємцю, що вступила в дію норма закону, яка забороняє рекламні носії іншими мовами, крім державної (за виключенням зареєстрованих товарних знаків). Підприємець пояснював, що планує трохи «модернізувати окремі літери» на ОЗР, але згодом погодився, що треба повністю переробити зовнішню рекламу. Дозвіл він отримав саме з такими умовами.

інвестрада

Реклама іншими мовами, крім державної, в Україні заборонена

Власниця приміщення № 16 в будинку на вул. Київській, 247 отримувала дозвіл на реконструкцію нежитлового приміщення під салон краси. Вона повідомила, що приміщення обладнано кондиціонуванням та вентиляцією згідно із вимогами закону, а роботи проводилися ліцензованим виробником. Також запевнила, що жодна реконструкція, окрім встановлення скляних перегородок, не потрібна. Заступниця начальниці УБЖКГІТ Оксана Семеник попередила власницю приміщення, що за чинним законодавством вона має отримати згоду на реконструкцію власників 75%  приміщень у цьому будинку.

Питання, яке щиро здивувало членів інвестради, стосувалося розміщення 4-ох ОЗР («скролів») у сквері Шевченка та з іншого боку вул. Київської біля приміщення РАЦСу. З цим питанням ФОП Ковальчук О.С. звертався повторно. На минулу інвестраду він подавав звернення на встановлення 4-х бордів також на Розвилці. На встановлення одного (так званого «скролу») отримав дозвіл: незабаром ОЗР встановлять на зеленій зоні біля зупинки «Розвилка» з боку приватного сектору.

І Розвилку згадайте незлим тихим словом 

На запитання чиновників, де саме в сквері Шевченка він планую розмістити борди, підприємець відповів, що на тротуарі. Порадившись, члени інвестради одностайно підприємцю відмовили.

інвестрада

Візуалізація «планів» на  встановлення бордів у сквері Шевченка

Ті заявки, які підприємці подали, але самі не з’явилися на засідання інвестради, із розгляду зняли.

Ангеліна Козлова

Фото – авторки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари