На столичний міст Патона не пускатимуть вантажівки

image
7 Лютого 2020, 17:41
Поділитися:

З 10 лютого на мосту Патона для зменшення тиску на конструкції 67-річної споруди обмежать рух транспорту.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, з 10 лютого почнеться обстеження мосту Патона. Дослідження проведуть фахівці Українського інституту сталевих конструкцій імені В. М. Шимановського.

У результаті обстеження ми отримаємо оцінку експлуатаційної придатності мосту та несучої спроможності його конструкцій. Результати отримані в процесі обстеження повинні відображати рівень деградації, тенденції розвитку дефектів. Фахівці визначать залишковий ресурс споруди та складуть рекомендації стосовно подальшої експлуатації мосту, – розповів Микола Поворозник.

Він підкреслив, що місто готове до проведення робіт із реконструкції мосту Патона.

Проте для того, щоб почати реконструкцію мосту, необхідно зняти з нього охоронний статус та виключити з переліку об’єктів культурної спадщини місцевого значення, – підкреслив Микола Поворозник.

За його словами, під час обстеження і в подальшому, для зменшення тиску на конструкції споруди, на мосту обмежать рух крайніми правими смугами.

Відтак для руху автотранспорту буде відкрито три смуги в напрямку правого берега та дві смуги у напрямку лівого берега. Окрім того, рух вантажного транспорту мостом буде заборонено, – зазначив Микола Поворозник.

Він нагадав, що для зменшення навантаження на конструкцію мосту великогабаритні автобуси і тролейбуси були замінені на більш легкі.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ