У Броварах ушанують Героїв Небесної Сотні | Трибуна

image
7 Лютого 2020, 09:22
Поділитися:

18 – 22 лютого в Броварах запрошують ушанувати «відвагу, силу духу й жертовність громадян, які вийшли на мирний протест і віддали своє життя на  Майдані (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України». Розклад заходів оприлюднила Броварська міська рада.

Так, із 18 до 22 лютого включно запрошують відвідати постійну виставку з нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні. Її експонує Броварський краєзнавчий музей, що на вул. Гагаріна, 6, тел.: 5-03-32.

20 лютого в броварських церквах відбудуться панахиди за Героями Небесної Сотні та борцями за незалежність України. Цього ж дня о 9:00 біля пам’ятного знака на майдані Свободи та на місці поховання Героя України Антоніни Дворянець покладатимуть квіти.

Об 11:00 відкриють одразу дві  книжково-ілюстративні виставка. «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться, живе…» – у бібліотеці для дітей на вул. Марії Лагунової, 4. І «Майдан – це стан душі і поклик серця», а також перегляд фільму «Пам’яті Небесної Сотні» – у Броварській міській бібліотеці для дорослих на бульв. Незалежності, 5.

Броварський блокпост Євромайдану. Фото – Андрій Качор

О 14:00 у МКЦ «Прометей» на бульв. Незалежності, 4 відбудеться нагородження та виставка робіт учасників ІV міського конкурсу дитячого та юнацького  малюнку «Пам’яті Героїв Небесної Сотні присвячуємо!». Там само старшокласникам покажуть фільм «Небо падає».

Читайте також:

Оголошено конкурс дитячих малюнків пам’яті Героїв Небесної Сотні
«Будьте  сильними на землі, небо для нас тримає Небесна Сотня», – Ліна Костенко
Цього дня п’ять років тому на барикаді Майдану загинула броварчанка Антоніна Дворянець
Школярі плакали від фільму та віршів про Майдан: День Героїв Небесної Сотні в Броварах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари