Українцям можуть заборонити називати дітей «дивними» іменами

image
6 Лютого 2020, 18:24
Поділитися:

Українцям хочуть заборонити називати дітей незвичними іменами, бо це може призвести у подальшому до цькування з боку однолітків. Про це заявив уповноважений президента з прав дитиниМикола Кулебана своїй сторінці уFacebook.

«Так, батьки можуть обрати ім’я для дитини, яке вони хочуть. І в українському законодавстві немає обмежень на вибір імені дитини. Проте я наполягаю, що це має відбуватися в межах здорового глузду. І якщо батьки хочуть обрати для дитини образливе, зневажливе ім’я, держава має втрутитися. В різних країнах це питання регулюється по різному», – йдеться у публікації.
За словами Кулеби, є країни, в яких вважають, що мама і тато мають усвідомлювати, що ім’я може вплинути на подальше життя дитини. Тому уряд має втручатися в це. 
Уповноважений президента додав, що були випадки коли в рядку імені дитини ставили розділові знаки або  вписували набір букв.

«Наприклад, французьке законодавствозаборонилоназивати дитину «Нутела». Суд порахував, що таке ім’я суперечить інтересам дитини, оскільки може привести до знущань і глузувань з боку однолітків. Таке саме рішення було прийнято стосовно «Strawberry», – написав він.
Кулеба зазначив, що у2014 році був представлений список з 61 імені. Це було зроблено з метою захистити дітей від подальшого знущання і переслідування. Наприклад, не можна називати дітей Бетменом і Фейсбук.
«У Данії є список з 7000 схвалених імен, тому керівництво країни вважає, що з семи тисяч імен можна вибрати один варіант. Щоб дати дитині ім’я «не зі списку» – отримайте спеціальний дозвіл в Слідчому управлінні імен Копенгагенського університету та Міністерстві у справах церкви»,- каже він.
Особисто Кулеба проти того, щоб ім’я дитини було забаганкою батьків аби «виділитися».

Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Агунік, Хауля, Дьйомерсі: імена, якими назвали дітей на Київщині
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня