Що робити, якщо згорів лічильник: поради Київобленерго

image
4 Лютого 2020, 10:28
Поділитися:

Якщо ви виявили, що лічильник не працює, плавиться або димить, потрібно негайно звернутися до Київобленерго для його заміни. Зіпсований лічильник – це ризик відключення електроенергії, обліку некоректних показань і загроза короткого замикання, що може призвести до пожежі.

Зламатися електролічильник може з різних причин – заводський брак, ослаблення контактів або просто фізичний знос. Часто одночасно з пошкодженням лічильника в квартирі пропадає електрика. Але навіть якщо світло є, важливо врахувати: продовжувати користуватися електрикою при непрацюючому лічильнику не можна.Київобленерго піклується про безпеку клієнтів і підготував просту інструкцію, що потрібно робити, якщо електролічильник видає нехарактерні звуки, димить або горить. Необхідно:

1.    Повідомити про ситуацію в кол-центр Київобленерго за телефоном (044) 459-07-40;

2.    Дочекатися ремонтну бригаду компанії. Фахівці знімуть прилад обліку та зроблять всі необхідні технічні процедури, щоб клієнт міг продовжувати безпечно користуватися електрикою.

Ремонт лічильників повинні здійснювати кваліфіковані фахівці. Не намагайтеся самостійно відключити або замінити прилад обліку, це несе пряму загрозу вашій безпеці. Якщо видимих пошкоджень лічильника немає, але ви помітили, що прилад перестав працювати, зверніться до районного підрозділу з письмовою заявою на його заміну.

Новий пристрій Київобленерго встановить протягом п’яти робочих днів. І за один день – в разі, коли електропостачання в будинку порушено. При поломці лічильника не з вини клієнта компанія безкоштовно замінить пристрій на новий.

Клієнти, які навмисно пошкодили лічильник, повинні будуть сплатити ремонт або заміну лічильника. Вартість послуги розраховується індивідуально і залежить від типу лічильника і ступеня пошкодження.

Правилами роздрібного ринку електричної енергії категорично забороняється:

– порушувати цілісність пломб на лічильниках;·

– пошкоджувати матеріали, на яких встановлені пломби;·

– пошкоджувати гвинти на яких закріплений пломбуючий матеріал;·

– порушувати цілісність приладів обліку.

 

Джерело

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів