У Вишневому знову планують відкрити школу, на цей раз без депутата Горобця

image
1 Лютого 2020, 12:56
Поділитися:

Дата публикации: 01 февраля 2020.

Стала відома нова дата відкриття школи №1 у Вишневому, вона має запрацювати 1 березня 2020 року.

Про нову дату відкриття школи повідомляє громадська діячка Мартиненко Людмила. Черговим політичним поштовхом для цього начебто стала зустріч дружини Президента України Олени Зеленської з головою Київської обласної державної адміністрацї Олексієм Чернишовим, обговорили також поточний стан системи шкільного харчування.

Але батьки школярів вже не вірять в подібні заяви і втомились рахувати до якого чергового голови КОДА звертаються із наболілим шкільним питанням.

Стала відома нова дата відкриття школи №1 у Вишневому, вона має запрацювати 1 березня 2020 року

наприкінці квітня 2019 року вишнівчани вже проводили акцію протесту щодо кричущої ситуації з будівництвом міської середньої школи. Тоді ж депутати облради на чолі Ганни Старикової намагалися владнати ситуацію.

Події навколо будівництва школи стали стрімко розвиватися напередодні та у процесі передвиборчої кампанії із виборів депутатів до Верховної Ради. Так, 12 липня 2019 року голова Київської ОДА Михайло Бно-Айріян на запрошення тодішнього кандидата від партії “Слуга народу” Олександра Горобця проінспектував школу №1 у Вишневому.

Пізніше проект “Демократія”, який спеціалізується на моніторингу та висвітлення фактів використання адміністративного ресурсу та маніпуляцій, пов’язаних з владними повноваженнями в період виборчих кампаній, назве Олександра Горобця одним із тих кому адмінресурс допоміг стати депутатом.

Зважаючи на це, обіцянку добудувати школу №1 у Вишневому до 1 листопада 2019 року можна сміливо вважати однією із ключових передвиборчих обіцянок Олександра Горобця. Цю обіцянку неодноразово підкреслювали телеканал “Погляд” та “Вишневе Портал”, які належать соратнику Олександра Горобця – фігуранту ряду кримінальних справ щодо незаконного отримання лісових земельних ділянок із використанням підставних осіб Олексію Зіневичу.

обіцянку добудувати школу №1 у Вишневому до 1 листопада 2019 року можна сміливо вважати однією із ключових передвиборчих обіцянок Олександра Горобця

обіцянку добудувати школу №1 у Вишневому до 1 листопада 2019 року можна сміливо вважати однією із ключових передвиборчих обіцянок Олександра Горобця

Обіцянка добудувати школу стала буквально агітацією, на якій будував виборчу кампанію Олександр Горобець у Вишневому. І люди вчергове повірили і почали чекати переходу від слів до справи, але марно.

З того часу відкриття корпусу школи №1 у Вишневому переносили вже не один раз, обіцянки “Слуги народу” так і залишились обіцянками. Але тепер про це не пише “Вишневе Портал”, не згадується прізвище Горобця у сюжетах телеканалу “Погляд”, не апелюють до Горобця і відомі місцеві громадські діячі. Наче й не було ніяких візитів, голосних заяв та обіцянок. Ситуція із школою тільки загострилась у січні 2020 року і батьки учнів, які борються за добудову проблемної школи вже не один рік поспіль, навіть заявили, що готові до масштабного страйку. Це певним чином активізувало процес.

Тепер же школа ризикує стати об’єктом піару наступного голови КОДА, дружини Президента чи можливо цей довгобуд дотягнеться до місцевих виборів і політичні обіцянки почнуться спочатку.

Джерело: МИСТОИНФОРМ