Земля «новим» родинам загиблих і оновлення складу комісії – коордрада з питань АТО | Трибуна

image
31 Січня 2020, 21:20
Поділитися:

Сьогодні, 31 січня, відбулась перше в новому році засідання координаційної ради з питань АТО. Колегіальний орган першим ділом увів до свого складу 4-х нових членів із числа волонтерів і ветеранів. Після цього – погодив виділення земельних ділянок родинам загиблих бійців. Частину таких рішень відклали на доопрацювання або не розглядали взагалі, повідомили присутні, адже багато з претендентів – новоприбулі, живуть у Броварах нещодавно.

Трансформація складу комісії

На початку засідання довелось недовго почекати на прибуття членів коордради, оскільки колегіальному органу не вистачало кворуму. Принаймні на цьому наголошував Олександр Каштанюк, секретар коордради і очільник юридичного відділу виконкому міськради. Власне, в минулому колегіальний орган уже «видаляв» прогульників – саме для забезпечення відвідуваності.

Цього разу настала черга ввести нових членів. Спочатку їх було троє – Ігор Шматок, Ігор Романенко і Дмитро Білошицький. Чоловіки коротко представили себе. Зі слів претендентів, кожен із них має волонтерський досвід допомоги нашим бійцям, а хтось брав і безпосередню участь у війні. Після представлення коордрада одностайно проголосувала за кандидатів.

Ігор Шматок

Коордрада з питань АТО

Робочий процес

Ігор Романенко

Ігор Романенко

Лідер «Народної опозиції» Ігор Романенко: «Балотуємося до міської ради, щоб вирішувати проблеми в системі освіти»
«Найбільше мотивує те, що нас чекають», – броварські волонтери

Іще один учасник АТО, Сергій Шамро, увійшов до складу коордради на заміну волонтерці Оксані Савості, яка давно не відвідує засідань. Просто під час обговорення секретар зателефонував активістці. Зі слухавки було чути, що та не заперечує проти свого «виходу».

Сергій Шамро

Сергій Шамро

Земля – родинам загиблих бійців?

Декілька питань обговорень стосувалися надання земельних ділянок. Нагадаємо, попереднього засідання погодили видачу наділів лише двом родинам загиблих, до яких не виникло запитань. Близько десятка – відхилили або ж відклали.

Головна причина відмови – бійці не були броварцями, їхні родини переїхали до міста лише нещодавно. Сьогодні заяви таких претендентів знову спробували розглянути на засіданні. Однак після заперечень розгляд частини вирішили відправити на доопрацювання.

Коордрада з питань АТОВодночас під час засідання коордрада погодила надання рекомендацій на розроблення землеустрою для бійців та/або родин: Мащейко, Кравець, Дацюк, Гримуда, Ткаченко, Карабін, Хряпа, Татарчук, Барановський, Тарасов, Марченко, Біляр, Лазукін, Кузмич, Кищук і Іванина.

Власне, в наступному питанні розглянули і погодили надання земельної ділянки Віктору Іванині. Як розповів чоловік, він, попри рак, цукровий діабет і ще низку недуг, пішов на війну у 2014 році, де отримав поранення. Має орден «За мужність» III ступеня. Зараз волонтерить.

Віктор Іванина

Віктор Іванина

Нагадаємо, засідання координаційної ради з питань АТО при виконкомі міськради відбуваються, зазвичай, в останню п’ятницю кожного місяця. Хоча рішення колегіального органу мають рекомендаційний характер, однак часто лягають в основу рішень виконкому чи депутатських комісій.

Читайте також:

Земля родинам загиблих та витрачені кошти на потреби бійців – коордрада з питань АТО
Розподіл квартир і створення пам’ятника бійцям затягуються – коордрада з питань АТО
Територію дитячої лікарні благоустроять, а колишній садочок на Торгмаші – знесуть

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари