Своєчасна виплати заробітної плати – пріоритет у роботі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування

image
29 Січня 2020, 18:43
Поділитися:

29 січня відбулося засідання тимчасової комісії Київської ОДА з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

В роботі комісії взяв участь заступник голови облдержадміністрації Олег Торкунов, керівники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та керівники підприємств-боржників із виплати заробітної плати і сплати єдиного соціального внеску.

Олег Торкунов наголосив, що питання дотримання трудового законодавства щодо своєчасної виплати заробітної плати є соціально значимими та пріоритетними в роботі облдержадміністрації.

Під час засідання тимчасової комісії директор департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан поінформував присутніх про стан організації роботи з погашення заборгованості із заробітної плати та забезпечення трудових прав працівників в області.

Зазначимо, що за статистичними даними на 01.01.2020 заборгованість із виплати заробітної плати становить 144,9 млн гривень. Левова частка заборгованості із заробітної плати обліковується на приватному акціонерному товаристві “Авіакомпанія “Аеросвіт”. Відносно нього у 2015 році порушено справу про банкрутство, де заборгованість  становить 115,8 млн грн або 79,9% загальної заборгованості по області, а забезпечення виплати заборгованої заробітної плати залежить виключно від ефективності роботи арбітражного керуючого в межах діючого законодавства.

У ході роботи заслухано представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та підприємств, що мають заборгованість із заробітної плати щодо заходів, які вживаються для її погашення.

За підсумками засідання комісії заступник голови облдержадміністрації доручив органам виконавчої влади та рекомендував органам місцевого самоврядування вжити заходів до погашення заборгованості із заробітної плати, провести аналіз фінансово-господарської діяльності підприємств-боржників.

Також надано доручення підготувати низку звернень до центральних органів виконавчої влади щодо ситуації, яка склалася з виплатою заробітної плати на підприємствах, що перебувають у сфері їх управління та здійснюють свою господарську діяльність на території Київської області.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація