Штрафи і евакуатори: у столиці вирішать проблеми із трафіком

image
28 Січня 2020, 19:16
Поділитися:

Щоб вирішити проблеми із трафіком, необхідно посилити контроль за паркуванням у центрі столиці.
 
Про це в інтерв’ю виданню «КиевVласть» повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов.
 
– Щоб місто їхало, ми повинні робити системні дії – очищення громадських смуг за допомогою евакуаторів, парковки, – зазначив Максим Бахматов.
 
Він також зазначив, що більшість паркувальних майданчиків, що розташовані у центрі міста, не заповнені автомобілями навіть у години пік.
 
– Основне обурення з боку людей викликає те, що ми вимагаємо діяти за правилами. Мовляв, у чому проблема, я ж всього на п’ять хвилин припаркувався. А те, що перекриваються смуги громадського транспорту, виїзди – це все може привести в результаті до смертей людей, коли «швидка допомога» або пожежники не можуть вчасно дістатися на місце події, – додав радник міського голови.
 
Нагадаємо, інспектори з паркування розпочали контроль за оплатою паркувальних послуг у липні минулого року. Місто підписало договори на послуги з евакуації з п’ятьма компаніями. Дві з них – комунальні підприємства, три – приватні компанії. У середньому на вулицях столиці сьогодні працюють близько 22-х евакуаторів.
 
Авто порушників переміщують на спеціальні майданчики чи стоянки Головного управління Національної поліції в місті Києві. Повернути авто можна після сплати штрафу.
Для комфорту водіїв існує інтерактивна мапа, де представлений паркувальний простір столиці. У мобільних додатках для сплати паркування UNIP, Parkіng UA та Bаrking зручно відшукати найближчий майданчик. Оплата здійснюється безготівково за допомогою мобільних додатків, паркувальних талонів, SMS або паркоматів.

У додатку Kyiv Smart City окрім придбання паркувальних талонів тепер доступна функція погодинної оплати.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ