За газ споживачі тепер отримуватимуть по 2 платіжки | Трибуна

image
28 Січня 2020, 19:10
Поділитися:

Із січня цього року послуга доставлення виключена із загального рахунку за газ і виставлена окремо. Розділення рахунків відбудеться для споживачів усієї країни. Про це йдеться в повідомленні на сайті Броварської міської ради.

У Київській області споживачі вже цього місяця отримають два рахунки. Раніше вартість доставлення газу зазначалась окремим рядком в загальному рахунку постачальника.

Вартість послуги розраховується індивідуально для кожного клієнта. Розмір плати залежить тільки від обсягів споживання. За основу береться споживання впродовж «газового року». Це проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня. У 2020 році плата за доставлення розраховується виходячи із споживання газу з 1 жовтня 2018 року по 30 вересня 2019 року.

«Сума кубів газу, спожитого за газовий рік, множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 платежів. До прикладу, домогосподарство, яке використало 200 кубометрів газу на рік, тариф на розподіл на перше півріччя становить 0,936 грн (з ПДВ) за 1 м куб. Рахуємо, 200 х 0,936 : 12= 15,6 грн (з ПДВ). Таким чином щомісячний платіж за доставку на перше півріччя 2020 року становитиме 15,6 грн», − цитує Броварська міська рада комерційного директора АТ «Київоблгаз» Петро Федорчак.

Споживачі можуть платити за доставлення одним платежем за місяць чи пів року. Таким чином вони зменшать свої витрати на кoмiciї при проведенні платежів. Це актуально для споживачів із газовою плитою або плитою та колонкою, які «беруть» мало газу.

Натомість, для тих, хто використовує багато газу є переваги. Взимку споживачі можуть знизити навантаження на сімейний бюджет, адже вартість доставлення газу вони сплачуватимуть упродовж року рівними частинами.

Читайте також:

Нафтогаз та Газпром підписали новий контракт щодо транзиту газу
«Київоблгаз» оштрафували на 49 млн грн за «ущемлення інтересів користувачів»
Уряд розробив програму «Гарантована ціна на газ»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари