Фастівське пологове відділення: медична допомога при пологах

image
28 Січня 2020, 18:44
Поділитися:

371 дитина побачила світ минулого року у стінах пологового відділення Фастівської ЦРЛ.

А ще у нашому пологовому відділенні, як зазначила на понеділковій апаратній нараді заступник головного лікаря Фастівської ЦРЛ Юлія Казакова, найнижчі показники (відповідно до обласних) з перинатальної смертності, травмування жінок при пологах та післяпологових кровотеч.

Сьогодні пологове відділення на 90% готове до підписання договору за Національною службою здоров’я України, що є обов’язковою умовою подальшого функціонування даного відділення.

У відділенні є повний штат фахівців: неонатологів, акушерок, медичних сестер та лікарів, а також обладнані 4 палати індивідуального перебування породіллі з новонародженою дитиною, функціонує сімейна пологова зала для спільних пологів, операційна зала, де проводяться кесарські розтини, палата інтенсивної терапії для новонароджених, вагітних, роділь та породіль, є усе необхідне обладнання.

Днями ж до відділення у довгострокове користування буде передано апарат штучної вентиляції легень з функцією СPAP (для новонароджених), придбаний за кошти міського бюджету.

У наявності – програма з інфекційного контролю та дотримання заходів запобігання інфекцій.

Працівники відділення зараз опрацьовують питання функціонування послуги е-малятко, завдяки чому у відділенні можна буде отримати набір документів для дитини.

Розповіла Юлія Казакова і про те, що саме буде відшкодовувати НСЗУ відповідно до пакету «допомога при пологах». Оплачувати Служба буде:

Проведення нормальних фізіологічних пологівВедення інструментальних пологівПроведення планового та ургентного кесарських розтинівМоніторинг стану породіллі, плода, новонародженого за його вітальними функціямиЗнеболення жінки під час пологівПроведення цілодобових лабораторних та інструментальних обстеженьНадання інтенсивної невідкладної допомоги при загрозливих станах у жінкиПервинна реанімація новонародженого при загрозливих станахЩеплення новонародженихПроведення метаболічного скринінгуКонсультація жінок з питань грудного вигодовування та післяпологової контрацепції

Підставою для надання послуги «пологи» можуть бути:

направлення, надане лікарем жіночої консультаціїнаправлення, надане лікарем сімейної медицинидоставлення породіллі бригадою екстреної медичної допомогисамозвернення

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів