Як Бориспіль вирішує проблему із заборгованістю соціальних виплат

image
27 Січня 2020, 22:45
Поділитися:

Через численні скарги бориспільців на роботу Ощадбанку та управління соціального захисту міський голова Борисполя провів зустріч із представниками даних державних установ. Проблема нарахування та виплати субсидій лишається.

Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук повідомив про проведену робочу зустріч із представниками Ощадбанку, управління соцзахисту та заступником міністра з питань євроінтеграції.

За словами Федорчука, проблема з монетизацією субсидій характерна для всієї України. «Я вважаю, що проблема у державній програмі. Нині діє Постанова Кабінету Міністрів №373, якою не регламентуються дії Ощадбанку, тому субсидію переводять туди, де найбільша заборгованість. Натомість окремі комунальні підприємства не отримують нічого», — зауважив міський голова.

За словами Анатолія Федорчука, він ініціюватиме робочу зустріч на рівні області з керівництвом державного банку. «Зараз ми повинні без затягувань «забомбити» листами усі організації, які мають відношення до пільг та субсидій, аби урядовці нас почули. Інакше невдовзі окремі комунальні підприємства будуть знищені. Люди мають право вирішувати, куди їм платити кошти за надані комунпослуги», — наголосив міський голова. 

Поки ж мешканцям міста радять із зауваженнями звертатися на гарячу урядову лінію.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама