Нової ціни на газ очікувати не варто

image
27 Січня 2020, 21:41
Поділитися:

Чи буде перерахунок платіжок за газ та теплопостачання у січні, наразі невідомо, бо досі немає чіткої ціни на газ від Нафтогазу України.  

Станом на 27 січня вартість газу для населення за січень невідома. Про це повідомив перший заступник Бориспільського міського голови Микола Корнійчук під час планової наради 27 січня.

За його словами, сподіватися на перерахунки чи знижки за теплопостачання наразі не можна. «На сьогодні діє Постанова НКРЕКП щодо вартості транспортування газу, в кожній області вона різна. Наприклад, в Київській області ціна за транспортування однієї тисячі кубів газу 780 грн, тоді як в Миколаївській — 1500 грн за куб. Така вартість встановлена до 1 липня поточного року, потім очікується перегляд ціни транспортування газу. Ціна за газ досі невідома», — зазначив Корнійчук. Тож з його слів, за газ в січні мешканці Борисполя платитимуть за ціною минулих місяців і на зниження вартості теплопостачання можна не розраховувати.

За даними КПТМ «Бориспільтепломережа», за опалювальний період підприємством використано газу на 42,7 млн грн, нині проплата складає 55%, за транспортування газу оплачено 45% від нарахованого. Сплата за використаний газ та його транспортування від населення становить 70%.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама