У центрі столиці горів архів Міністерства культури

image
27 Січня 2020, 12:40
Поділитися:

Рятувальники повідомили, що локалізували пожежу, що виникла у будинку по на вул. Івана Франка, 19. Це адреса колишнього Міністерства культури, яке стало складовою Міністерства культури, молоді та спорту.

– 27 січня о 10:14 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу в трьохповерховій адміністративній будівлі на вул. Івана Франка, 19, що у Шевченківському районі столиці. По прибуттю на місце події перших пожежно-рятувальних підрозділів було встановлено, що пожежа виникла в підвалі в приміщенні архіву. Через сильне задимлення проводиться евакуація людей. У ході розвідки врятовано 2 осіб з третього поверху за допомогою автодрабини, ще двох – сходовими клітинами, повідомили рятувальники.

Об 11:03 пожежу площею 30 кв. м локалізовано.

Для ліквідації пожежі задіяно 11 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки ГУ ДСНС України у м. Києві та 41 чоловік особового складу. Ліквідація пожежі продовжується.

Будинок № 19 датується кінцем  XIX  початком XX століття. У будинку на території сучасної садиби № 19 у 1880 – 1882 роках містилася рисувальна школа Миколи Мурашка.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ