Які операції здійснюють в обмінних пунктах?

image
26 Січня 2020, 17:14
Поділитися:

Згідно з визначенням Національного банку, обмінний пункт відрізняється від інших міст де міняють валюту тільки тим, що знаходиться поза відділення банку. Але для пересічних користувачів така відмінність особливого значення не має, тому системи пошуку найближчого обмінника, карти, рекламні матеріали і т. п. можуть називати обмінними пунктами всі місця, де можна купити євро львів або продати валюту.

Які операції здійснюють в обмінних пунктах?

В пунктах обміну валют зазвичай можливо:

·Продати та купити іноземну валюту – тобто обміняти її на українські гривні або навпаки, але перед цією операцією бажано дізнатися курс євро львів на сьогодні;

·Міняти одну іноземну валюту на іншу без перекладу в українську гривню – така угода називається конверсією;

·Розміняти валюту і гривні на грошові знаки іншого номіналу;

·Провести платежі готівкою або пластиковою картою;

·Здійснити кредитні операції. Зазвичай це не оформлення кредиту, а платежі по ньому і поточні консультації;

·Виконати деякі дії з депозитами та пластиковими картами: перевірити суму залишку на рахунку, поповнити його, зняти кошти.

Список можливостей визначаться обмінним пунктом. Обов’язковими для кожного обмінного пункту будуть не тільки наведені вище операції з валютою.

В теорії обмін валюти громадянами прийнято пов’язувати з закордонними поїздками. Але для багатьох країн купівля валюти – спосіб заощадження. Пункт обміну валют у львові – не сервіс для мандрівників, а важливий індикатор стану особистих фінансів.

Періоди перевищення купівлі валюти над її продажем найчастіше означають зростання доходів громадян, черги на здачу валюти – це або наближення великих свят (або сезонних витрат), або нестача коштів для звичного існування, але перш ніж здавати гроші краще дізнатися курс євро на сьогодні, щоб потім не по шкодувати.

Де можна обміняти евро на гривню й навпаки:

Пункти обміну валют у торгових центрах часто демонструють порівняно більш низький курс купівлі іноземних грошей, оскільки всі покупки поруч з ними здійснюються за українські гривні. Покупці, при необхідності, змінюють валюту за запропонованим курсом, а не йдуть шукати більш вигідний.

Обмінні пункти біля авторинків можуть дещо підвищувати курси продажу доларів і євро, розуміючи, що великі угоди неофіційно здійснюються у валюті, тому попит на неї тут стабільно великий.

Низькі курси купівлі валюти часто мають цілодобові обмінні пункти. Їх клієнт завжди гостро потребує в гривні і не має іншого вибору до початку робочого дня.

Обмінні пункти в прикордонних районах схильні занижувати ціну купівлі грошей сусідньої країни і підвищувати курс їх продажу.

Джерело: Новости Білої Церкви