інтернет-провайдер “Бест” мріє повернути Ірпінський ринок через політику

image
24 Січня 2020, 15:35
Поділитися:

Дата публикации: 24 января 2020.

Користувачі мережі нагадали Олексію Зіневичу, власнику інтернет-провайдера “Бест”, про зловживання у минуkому його компанією монопольним становищем в Ірпені.

Власнику інтернет-провайдера “Бест” Олексію Зіневичу дорікнули зловживаням монопольним становищем його компанії у Ірпені у минулому. Зокрема, люди відмітили, що поява конкуренції на ринку інтернет-послуг призвела до відчутної лібералізації цін для користувачів.

З цим не погодився сам Олексій Зіневич, який останнім часом відомий у Ірпені не лише як власник бізнесу із надання послуги доступу до інтернету, а й власник мережі місцевих медіа та фігурант ряду кримінальних справ щодо незаконного отримання лісових земельних ділянок із використанням підставних осіб.

Судоми монополіста: інтернет-провайдер

Олексій Зіневич впевнений, що “Бест” ніколи не був монополістом, а будь-які критичні відгуки про компанію він відкидає, іноді аж занадто активно. Так, одного разу, у відповідь на твердження відомого піартехнолога Володимира Петрова про те, що “Бест” є “конторою з правоохоронним дахом” він запропонував йому захворіти на рак.

Судоми монополіста: інтернет-провайдер

В будь-якому разі Олексій Зіневич впевнений, що поява нових гравців на ринку інтернет-послуг Ірпеня ніяк не вплинуло на ціни. Наче й не існує ніяких абонентів, які мають власну думку на цей рахунок.

Захмарні ціни “Бест” в часи монополії в Ірпені

Компанія “Бест” прийшла на заміну компаніям “Арт-сервіс” та “Пеленг”, на відміну від них “Бест” засередився не на dial-up з’єднаннях через модем, а надавав високошвидкісний інтернет по кабелю. Проте, ця суттєва перевага вже скоро розбилася вщент. Причинами для цього стали відверто жахливий сервіс, зневага до своїх абонентів та захмарні ціни на підключення.

Судоми монополіста: інтернет-провайдер

Абоненти, які почали співпрацювати із компанією “Бест” в часи її монопольного становища, пам’ятають, що підключння до інтернету треба було чекати місяцями. Але цьому очікуванню передували численні візити у офіс інтернет-провайдера “Бест” з проханням попасти на прийом до Олексія Зіневича, який і тоді очолював компанію. Люди змушені були буквально принижуватись перед власником компанії “Бест” для того щоб він, з “барського плеча”, дозволив їм підключення. При цьому ціна підключення була на рівні 5000 гривень, що за тодішнім курсом валюти складало близько 1000 доларів США. Конкуренції у інтернет-провайдера “Бест” на території Ірпеня не було, то ж вони могли це собі дозволити.

Судоми монополіста: інтернет-провайдер

Втрата монополії компанією “Бест” у Ірпені призвела до стрімкого падіння цін на доступ до інтернету, тепер користувачі сплачують лише 10 -20 доларів за термінове підключення, звичайне підключення взагалі відбувається безкоштовно, а часом за перехід від іншого провайдера ще й доплатять.

Олексій Зіневич, який до того тривалий час зберігав дружні стосунки з мером Ірпеня Володимиром Карплюком, не пробачив йому руйнування монополії в Ірпені, яка давала можливість не тільки щедро заробляти, але й тримати ринок, та встановлювати тарифи незважаючи на відгуки та якість.

Судоми монополіста: інтернет-провайдер

Хорошою новиною для власника компанії “Бест” та одночасно поганою новиною для жителів Бучі стала домовленість між Олексієм Зіневичем і мером Бучі Анатолієм Федоруком, яка дозволила зберегти інтернет-провайдеру “Бест” монопольне становище у Бучі Київської області. Якщо у своїх ЗМІ Зіневич негативно висвітлює дерибани в Ірпені й діяльність Карплюка, то про аналогічну ситуацію в Бучі та злочинну діяльність мера міста Федорука матеріалів немає.

Поганий сервіс “Бест” та зневага до абонентів

Інтернет рясніє негативними відкугами про компанію “Бест”. Занизька швидкіть інтернету, неналежна робота техпідтримки, неможливість вчасно вирішити проблему, відверте ігнорування клієнтів – це часті теми у відгуках абонентів.

Судоми монополіста: інтернет-провайдер

Поганий рейтинг та критичні відгуки супроводжують інтернет-провайдера “Бест” майже на всіх платформах відкуків у інтернеті, таких як otzyvua.net, otzovik.com, toneto, профільних 2ip.ua, broadband.

Судоми монополіста: інтернет-провайдер

А от на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук, відгуки компанія “Бест” вимкнула, хоча і там у коментарях спливають критичні висловлювання.

Судоми монополіста: інтернет-провайдер

Судоми монополіста: інтернет-провайдер

Але справжньою проблемою компанії “Бест” її абоненти вважають зневагу до клієнтів. Так, майже будь-який критичний відгук, який з’являється у мережі, закінчується хамськими і образливими відповідями зі сторони інтернет-провайдера.

Судоми монополіста: інтернет-провайдер

Не відстає і власник компанії “Бест” Олексій Зіневич, який не тільки бажає захворіти на рак своїм абонентам, а й часто висміює фінансове становище людей. У мережі Олексія Зіневича називають доларовим мільйонером.

Судоми монополіста: інтернет-провайдер

Окремим негатив абонентів викликало те, що провайдер Олексія Зіневича надавав телефонну базу своїх абонентів для здійснення штабом Анатолія Федорука передвиборчої агітації.

Головне політичне завдання – повернути монополію “Бест” у Ірпені

Втративши монопольне становище у Ірпені, Олексій Зіневич вирішив помститись тодішньому меру міста Володимиру Карплюку. Придбавши декілька місцевих видань і заснувавши телеканал “Погляд” він починає системно дискредитувати діяльність Володимира Карплюка та членів його команди. Згодом, його риторика трансформується в політичну, це сталося не просто так.

В якийсь момент, Олексій Зіневич зрозумів найважливіше для себе: “Монополію можна спробувати повернути“. Для цього лише треба отримати місцеву владу та обмежити діяльність конкурентів за формальними приводами як це зроблено у Бучі. А для цього голосом належних йому медіа треба назвати досягнення місцевої влади нікчемними, невдоволених хабарників – активістами, а свої наміри – громадською діяльністю.

Маючи безліч кримінальних кримінальних проваджень по незаконному отриманню лісової землі у Бучі він дивним чином стає захисником зелених зон у Ірпені. Але, насамперед, він все ж захисник власного бізнесу.

Ірпінь, який має близько 100 тисяч населення є ласим шматком для інтернет-провайдера “Бест”. Отримавши важелі впливу на міську владу, Олексій Зіневич з великою вірогідністю спробує повернути монополію своїй компанії, яка “завдяки Карплюку” недозаробила у Ірпені за останні п’ять років.

Джерело: МИСТОИНФОРМ