Напрацьовано новий алгоритм фінансування спорудження соціальних об’єктів в регіоні, прилеглому до Зони відчуження

image
24 Січня 2020, 14:06
Поділитися:

Керівництво Київщини особливу увагу приділяє реалізації соціальних проектів в регіоні, прилеглому до Зони відчуження. 23 січня в Київській обласній державній адміністрації відбулося засідання під керівництвом заступника голови КОДА Андрія Лісовика щодо фінансування заходів із спорудження об’єктів соціального призначення у місті Славутичі, Іванківському і Поліському районах.

Зазначимо, їх будівництво реалізується за рахунок коштів в обсязі 10 % загальної кошторисної вартості будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій.

Присутні підняли проблемне питання щодо приведення у відповідність договору між Київською ОДА, Державним підприємством «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» та Державним спеціалізованим підприємством з управління капітальним будівництвом зони відчуження та виключення із складу сторін договору Державне спеціалізоване підприємство «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» відповідно до рішення Окружного адміністративного суду міста Києва.

Зокрема, обговорили фактично освоєні капітальні інвестиції в межах їх кошторисної вартості на будівництво централізованого сховища для зберігання відпрацьованого ядерного палива та можливість фінансування заходів з виготовлення проектно-кошторисної документації на споруджувані об’єкти соціального призначення.

«Минулого року цей процес був слабкий та неефективний і ми маємо це змінити. В першу чергу, необхідно встановити алгоритм дій для прискорення підписання додаткової угоди та всіх документів, які дозволять почати реалізацію цих важливих соціальних проектів. Сподіваюся на порозуміння та плідну співпрацю», – підкреслив Андрій Лісовик.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація