Тестування «шведського столу» в шкільній їдальні виявило певні проблеми, – заступниця мера Ірпеня

image
24 Січня 2020, 13:36
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Тестування нового способу подачі їжі у форматі «шведського столу», проведене в одній із шкільних їдалень Ірпеня на Київщині, виявило певні проблеми, проте робота над впровадженням цієї ідеї буде продовжуватись. Про це повідомила в коментарі 04597.com.ua заступниця Ірпінського міського голови Юлія Устич.  

«У понеділок
на базі ірпінської школи №2 було проведене одноденне тестування шкільного
харчування у форматі “шведського
столу”. Мета такого
експерименту була наступна: дізнатися,
чи сподобається дітям такий формат подачі їжі, чи смакуватимуть запропоновані
страви. Проте після тестування ми виявили певні проблеми, які виникають при
такій системі харчування в школі. По-перше, на жаль, наші освітні заклади
переповнені, і час на обід у
шкільній їдальні досить обмежений, тому діти просто фізично не встигають
спокійно обрати собі страви й пообідати. По-друге, частина шкільних їдалень
потребує нового обладнання, яке ми,
звичайно, будемо оновлювати
найближчим часом», – сказала Юлія Устич.

Водночас вона зазначила, що ідею запровадження системи «шведського столу» в ірпінських шкільних їдальнях міська влада не відкидає. «Будемо працювати над тим, щоб усе ж запровадити її в регіоні. Після проведеного міні-експерименту ми
поспілкувалися з дітьми: їм було цікаво та смачно. А отже ми маємо докласти
максимум зусиль, щоб харчування в освітніх закладах було смачним і корисним», – наголосила заступниця мера.

Нагадаємо, новий для шкільних їдалень спосіб подачі їжі у форматі «шведського столу» раніше запропонувало ірпінське Комунальне виробниче підприємство громадського харчування «Irpin-food».



Джерело: ITV