Депутатська група «Рідне місто»: «неофіти» місцевої політики з великими амбіціями. Частина ІІІ | Трибуна

image
23 Січня 2020, 21:59
Поділитися:

Заключна частина про депутатську групу присвячена трьом її представникам: Володимиру Білоконю, Сергію Бельському та Максиму Семенову. У цьому матеріалі читайте про їх депутатську та громадську  діяльність, політичні зв’язки, бізнес та роботу, досягнення і невдачі.

Про Максима Семенова «Трибуна» писала раніше, як про депутата в складі фракції «Самопоміч». Та за останній час Максим Семенов не лише офіційно ввійшов у депутатську групу «Рідне місто», а й став керівником комунального підприємства «Міський футбольний клуб «Бровари».

1.Броварська фракція «Самопоміч»: непостійна та суперечлива. Частина І

2.КП «Міський футбольний клуб «Бровари» є, але не працює. Чому?

Під час останнього звітування в грудні 2019 року присутня громада його округу роботою депутата була невдоволена і поставила  Максиму Семенову стільки запитань, що допомагати з відповіддю довелося керівниці депутатської групи  Вікторії Коваленко.

Максим Семенов та Вікторія Коваленко відповідають на запитання громади під час звітування

На запитання від «Трибуни» щодо процедури обрання його керівником КП, Максим Семенов відповів, що особисто запропонував свою кандидатуру міському голові, і мер погодився. Щодо роботи цього КП, то в 2019 році на його  функціонування із міського бюджету виділялося 200 тис. грн, а в 2020  прийнято окрему програму на 1,2 млн грн.

Сергій Бельський – тренер ДЮСШ із хортингу при управлінні освіти та голова гуманітарної комісії, яка переважно займається питаннями освіти та медицини. Також він є  керівником ГО «Броварська міська федерація хортингу».

Рідне місто

Сергій Бельський під час змагань із хортингу на День захисту дітей

Депутатська діяльність

Сергій Бельський обраний як депутат від партії БЮТ уперше. Як зазначено на сайті МПЗ, отримав посаду голови гуманітарної комісії у результаті домовленостей між партіями, які підтримали міського голову в 2016 році. Позаяк гуманітарна комісія переважно складалася з депутатів-бюджетників, то це позначалося на роботі комісії.

Також Сергій Бельський був у складі конкурсної комісії, яка обирала директорів шкіл та садочків. Нещодавно під час засідання виконкому міський голова висловив зауваження до роботи директорів шкіл, яких за місяць до цього обрала «незалежна» конкурсна комісія.

Рідне місто

Сергій Бельський в складі конкурсної комісії

1.Школа на базі училища фізкультури: чиновники анонсували відкриття в Броварах ЗОШ 

2. Підсумки конкурсу: озвучено прізвища директорів 8 шкіл або Вибір без вибору 

Сергій Бельський також працював у комісії з декомунізації (перейменування вулиць). Свою роботу вважає ефективною та об’єктивною, про що повідомив на звітуванні. Найвагомішім досягненням депутат вважає прийняття та впровадження міської програми національно-патріотичного виховання молоді.

Сергій Бельський не приховує, що підтримує чинну міську владу, та пишається, що за останні роки  в  Броварах багато зроблено, у тому числі, і на його окрузі, розташованому в районі СШ № 5: благоустрій із облаштування тротуарів, доріжок та парковок, а також ремонти дахів у будинках.

Родина та статки

Із членів родини в декларації Сергій Бельський вказує лише двох дітей, які мають громадянство США, а в якості доходу зазначає лише зарплату тренера ДЮСШ. Причому – помилково або свідомо – за 2016 рік депутат не вказав жодної копійки доходів ані в себе, ані в родини. В 2017 році, окрім зарплати, депутат також вказав дохід від продажу гаража в м. Києві, в 2018 році – знову одну зарплату в майже 91 тис. грн на рік. Під час звітування депутат озвучив свою зарплату – 6400 грн на місяць, але не зміг відповісти на запитання громадян, на що витрачаються кошти батьків, які  доплачують за тренування в «безкоштовних ДЮСШ».

Скромні доходи не заважають депутату володіти наступним майном: земельною ділянкою площею 1151 м.кв  у с. Красилівка, недобудованим будинком площею 100,73 м. кв у тому ж селі та квартирою площею 49,5 м.кв  у Броварах. Також депутат має  авто «Mitsubishi L200»  2009 року випуску.

Володимир Білоконь – депутат, який обирався від політичної партії «Укроп», у міський раді представляє мікрорайон «Розвилка». До групи «Рідне місто» долучився  у 2018 році. Також він є багаторічним керівником та співвласником підприємства, що займається в Броварах пасажирськими перевезеннями.

Депутатська діяльність

Володимир Білоконь є активним членом бюджетної комісії: має високу відвідуваність, як керівник підприємства із досвідом – непогано орієнтується в економічних питаннях та ставить чиновникам багато запитань.

Щодо округу, то одним із найбільших своїх досягнень депутат вважає капітальний ремонт великої вулиці приватного сектору – Маяковського, а також прилеглих до неї провулків, зроблений у 2018 році. Також за наполяганням депутата Білоконя протягом 2016-2018 років виконані ремонти дахів та під’їздів із заміною вікон у старих «хрущовках» на  вул. Я. Мудрого, 4, 6, 8.

На громадський бюджет депутат подавав проєкт будівництва спортивного майданчика в дворі на вул. Кобзарська, 4, але пропозиція набрала мало голосів, позаяк у мікрорайоні мешкають переважно пенсіонери і їх не вдалося мобілізувати.

Серед пріоритетів округу – боротьба з підтопленням, що є великою проблемою для Розвилки. У програму боротьби з підтопленням у 2019 році включено пункт будівництва закритої  зливової каналізації на ділянці від вул. С. Разіна, 2 до Д. Янченка, 128, який  заплановано виконати в 2020 році.

Боротьба з підтопленням Броварів: початок є, кінця – не видно 

Політичні зв’язки

Балотувався Володимир Білоконь від політичної партії «Укроп». Після призначення Петра Бабича секретарем міськради, – деякий час був головою фракції. Про свій вихід із фракції Білоконь офіційно не повідомляв, але нашим журналістам зазначив, що вибув через підтримку нею чинної влади, а сам депутат вважає себе опозиціонером.

До ГО «Рідне місто» Володимир Білоконь приєднався з часу створення цього громадського об’єднання – навесні 2018 року, і вважає, що ГО займається важливою громадською діяльністю. Але у своїй депутатській діяльності позиціонує себе незалежним депутатом, який «голосує за переконаннями».

Рідне місто

Володимир Білоконь (другий ліворуч) під час змагань із футболу за підтримки ГО «Рідне місто». Фото з сайту ГО

Бізнес та питання перевізників

Як член бюджетної комісії, Володимир Білоконь неодноразово піднімав  питання щодо відшкодування вартості перевезення пільговиків лише тим перевізникам, які працюють легально, але цього так і не домігся. Не склалося і з іншим питанням –впровадженням монетизації пільг на проїзд.

Ініціатива «Громадський автобус»: від табличок до агенції з пасажирських перевезень 

Протягом цієї каденції питання із пасажирськими перевезеннями не лише не вирішилися, а набагато погіршилися. У тому числі, за рахунок витискання з бізнесу місцевих перевізників, зокрема, з маршрутів 411 та 327, що зменшило надходження в міський бюджет та значно погіршило сполучення між мікрорайонами Торгмаш і Масив.

Проблеми маршруту № 701 (327) Бровари-Київ»: чого чекати пасажирам?

Статки та майно

Родина депутата складається з дружини та сина. Родинні статки протягом каденції майже не змінювалися. Білоконі володіють двома квартирами в Броварах площею 50,4 та 82,9 м.кв, гаражем 18 м.кв, недобудованим будинком площею 186,9 м.кв, а також земельною ділянкою в Літках площею 1200 м.кв. Із цінного рухомого майна родина депутата має автобус «Богдан» 2006 року та авто «Subaru Legasy» 2007 року.

Також депутат є співзасновником трьох підприємств, у яких володіє 50%. ТОВ «Автопас-К» із статутним фондом у 1,5 млн ділить із родичкою, ТОВ «Електро Крамниця» – із Сергієм Опанасенком, а ТОВ «Бровари Моторс» – із Андрієм Артемюком. Як зазначено на сайті декларацій, протягом 2016-2019 років усі три підприємства вигравали тендери. Так, ТОВ «Електро Крамниця» виграла 13 тендерів, а це майже 0,5 млн грн, ТОВ «Автопас-К» – 5 тендерів на 186 тис.грн, ТОВ «Бровари Моторс»  – 3 тендери на 127 тис.грн. Також депутат володіє 80400 акціями ВАТ «Броварське АТП-13209», на території якого розташовано його підприємство.

Щодо статків, то родина в 2018 році задекларувала 224 500 грн заробітної плати та понад 966 тис. грн на банківських рахунках. Протягом каденції доходи та заощадження значно не змінювалися.

Читайте також:

Гуртожиток на Незалежності, 3-Б став комунальним, а ділянка біля ветлікарні «піде» під забудову – підсумки позачергової сесії 
Депутатська група «Рідне місто»: старожили місцевої політики із великими амбіціями Частина І 
Як у Броварах запалюються «нові політичні зірки» або Старожили місцевої політики із великими амбіціями. Частина ІІ 

Ангеліна Козлова

Фото – авторки, Ірина Ющенко та Микола Кожемяка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари