Київщина відзначає День Соборності України

image
22 Січня 2020, 16:03
Поділитися:

У Київській області проходять урочисті заходи, виставки й експозиції до Дня Соборності України. Вшановують загиблих захисників держави й згадують про визначні події століття, що минуло з дня проголошення незалежності Української Народної Республіки й підписання Акту Злуки українських земель.

У Фастові урочистості розпочалися з церемонії покладання квітів до меморіальної дошки військовослужбовцям, загиблим на сході нашої країни, та продовжилися на Інтернаціональному кладовищі, на Алеї Слави, де поховані захисники України.

Цього дня на свято завітали гості – представники Київської обласної державної адміністрації та Київської облради й громадськість.

«Понад сто років минуло з об’єднання українських земель в одній державі. Проте й сьогодні Україна відстоює свою незалежність. Нині особливо важливо всім разом будувати сильну, єдину, незалежну й багату Україну. В єдності наша сила», – відзначив Олександр Скляров, перший заступник голови КОДА.

На залізничній станції «Фастів», біля вагону «Музей на колесах» священники різних конфесій прочитали молитву за єдність України. Саме тут було підписано передвступний акт Злуки УНР та ЗУНР, що пізніше ратифікували в Івано-Франківську й урочисто проголосили 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація