У Броварах зросла захворюваність на грип і ГРВІ | Трибуна

image
21 Січня 2020, 09:07
Поділитися:

Протягом минулого тижня, з 10 по 16 січня, в місті зареєстрували у півтора разу більше випадків захворювання на грип і гострі респіраторно-вірусні інфекції. Про це йдеться у звіті броварського міжрайонного відділу лабораторних досліджень. Захистити від грипу може вакцинація.

Як розповіла вчора, 20 січня, керівниця відділу лабораторних досліджень Віра Товстоног, минулого звітного тижня в Броварах зареєстрували 602 хворих на грип і ГРВІ, що у півтора разу більше, ніж за попередні 7 днів, коли було 420 випадків. Причому серед дітей до 17 років тепер 331 недужий, тоді як із 3 по 9 січня був 271 випадок.

Віра Товстоног пов’язує зростання захворюваності в місті із закінченням канікул і вихідних, через що і діти, і дорослі вертаються до груп у садочках, класів у школах і робочих колективів, де захворювання мають більше можливостей для поширення.

Слід зазначити, що захворюваність відзначили й керівники інших медичних установ Броварів. Головний лікар Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Валентин Багнюк, зокрема, зауважив, що медики регулярно фіксують випадки грипу А, перш за все у найменших пацієнтів. Окрім того, минулого тижня лікарня зробила 400 рентгенівських знімків, що є неймовірно високим показником.

Тим часом у МОЗ нагадують, що захистити від грипу може вакцинація. Її варто проводити до початку циркуляції вірусу. Водночас зробити щеплення можна і під час розпалу недуги. Захисні антитіла в людини виробляються за 7 –  14 днів. Вакцинуватись від грипу необхідно щороку.

Читайте також:

Кір знову в Броварах – завезли з Одеси
Броварську первинну медицину визнано доброзичливою до дитини
Програма медичних гарантій, «Доступні ліки» та розвиток «швидкої» – плани на 2020 рік
В Україні запровадять єдиний номер для виклику рятувальних служб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари