Вивчали права громадян на працю

image
15 Березня 2019, 11:56
Поділитися:

14 березня до Фастівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості завітали члени гуртка «Вступ до теорії держави» комунального закладу Фастівської міської ради «Фастівський центр позашкільної роботи», керівником якого є Зоя Богданівна Набокова. Метою заходу було поглиблене вивчення конституційних прав, зокрема права громадян на працю.

Зустріла гуртківців директор філії Вікторія Барабаш, яка знайомлячи їх з основними аспектами діяльності установи, наголосила, що сьогодні послуги служби зайнятості максимально наближені до користувача завдяки офіційному сайту Державної служби зайнятості. Провідний юрисконсульт Марія Марценюк ознайомила присутніх з юридичним напрямком діяльності служби та можливістю отримати консультації в разі потреби.

Увага учасників акцентувалась на питанні легального працевлаштування, адже гуртківці – студенти третього курсу Приватного вищого навчального закладу Товариства сприяння обороні України «Фастівський автомобільно-дорожній технікум» і вже через кілька місяців стануть випускниками та будуть вирішувати питання працевлаштування.

Спеціаліст з профорієнтації Наталія Весела надала інформацію про спектр соціальних послуг державної служби зайнятості, провела презентацію офіційного сайту Державної служби зайнятості, зокрема Платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри, познайомила з можливостями безкоштовно отримати послуги в он-лайн форматі та визначити свої Soft Skills (« м» які» навички), які за даними міжнародних досліджень складають до 80% успішності людини – комунікабельність, лідерські навички, тайм-менеджмент та ін. Резюме випускника навчального закладу має бути складено дуже ретельно аби привернути увагу роботодавця, тому важливо знати самого себе.

Представлено ресурс «Моя професія: консультаційна мережа», яка надає можливість проходження профорієнтаційного тестування у дистанційному режимі та визначити власну професійну мотивацію, психологічні властивості особистості та структуру інтелекту. Сформовано список бажаючих пройти тестування. Гуртківці отримали можливість безкоштовного навчання англійській мові (онлайн) на сайті «Lingva. Skills» та довідались про український громадський проект масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus».

По закінченню заходу були підведені підсумки та надані відповіді на запитання.

  

Джерело: fastiv-rada.gov.ua