Відомий броварчанин поїхав на Всесвітній економічний форум у Давос. Навіщо? | Трибуна

image
20 Січня 2020, 21:22
Поділитися:

Під егідою Всесвітнього економічного форуму (WEF) в Давосі (Швейцарія) відбувається щорічна зустріч тисяч вищих керівників бізнесу, міжнародних політичних лідерів, обраних інтелектуалів, журналістів, які обговорюють найбільш актуальні світові питання. Із Броварів до Швейцарії  цього року поїхав паралімпійський чемпіон, депутат обласної ради Олег Іваненко. Про мету свого візиту в Давос пан Олег розповів журналістам «Трибуни».

Уже завтра,  21 січня, в швейцарських Альпах стартує 50-й Всесвітній економічний форум, який неформально називають «найдорожчою соціальною мережею світу». На чотири дні Давос стане центральним місцем зустрічі політичних і бізнес-еліт різних країн. Очікується, що на форумі будуть присутні майже 3000 лідерів із 117 держав, включаючи керівників 53 країн і урядів.

Серед найбільш відомих світових гостей у Давосі будуть прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, засновник Huawei Technologies Рей Чженфей, інвестор-мільярдер Джордж Сорос, президент США Дональд Трамп.

Виконавча директорка громадської організації «Центр протидії корупції» Дарія Каленюк, яка також візьме участь у економічному форумі, повідомила, що з України зареєструвалося шість учасників: президент України Володимир Зеленський, міністр закордонних справ Вадим Пристайко, олігарх Віктор Пінчук, який щорічно організовує Український сніданок у Давосі, нардеп від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський, генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко і сама Каленюк.

За інформацією ІА «Інтерфакс-Україна», міжнародне зібрання також відвідає зо два десятки народних депутатів України.

Із Броварів до Швейцарії  цьогоріч поїхав обласний депутат Олег Іваненко. За словами самого пана Олега, в Давосі він не вперше, а участь у такому зібранні – гарна нагода поспілкуватись із найвпливовішими та найцікавішими людьми з усього світу: «В рамках проведення форуму намагатимусь зустрітись із Ілоном Маском. Хоча, як відомо, це завдання не з простих. Подейкують, що легше зустрітись із Президентом США, аніж із інженером-винахідником!(Сміється) Втім я готовий рухатись до здійснення своїх задумів і доводити, що для людей немає нічого неможливого». Нагадаємо, після підкорення Ла-Маншу Олег Іваненко хоче побувати в космосі й сподівається, що в цьому йому зможе допомогти Ілон Маск.

«Після Ла-Маншу наступним буде космос. Якщо допоможе Ілон Маск»,  – Олег Іваненко

Везе у Давос броварчанин і свої напрацювання щодо покращення якості життя для людей з обмеженими можливостями, їх соціалізації, підвищення рівня свідомості та обізнаності суспільства про життя та побут «особливих» людей в Україні. Нагадаємо, з 2019 року в Давосі стартувала нова кампанія із залучення лідерів бізнесу до відповідальності за інвалідність. Метою кампанії #Diversish є розкриття соціально-економічного потенціалу 1,3 млрд людей із обмеженими можливостями.

Олег Іваненко, форум у Давосі, 2019 рік

Олег Іваненко– броварчанин, громадський та політичний діяч, депутат Київської обласної ради VII скликання (фракція «Солідарність»),  член параолімпійської збірної України з плавання, засновник ГО людей із інвалідністю «Прагнення».

За версією інформаційного порталу «Моя Київщина», Олег Іваненко увійшов до рейтингу найбільш впливових та авторитетних людей Київської області, посівши 47-місце та випередивши діючого міського голову Ігоря Сапожка (58-ма позиція) та діючого народного депутата по 97-му виборчому округу Миколу Галушка (61-ма позиція).

Оскільки форум – це, перш за все, дискусійний майданчик для обговорення найзлободенніших тем глобального значення, то цього року очікується, що учасники зберуться для пошуку відповідей на найскладніші виклики в сьогоднішньому світі: розвитк технологій та цифрової економіки, кліматична криза та охорона довкілля, проблеми соціальної нерівності.

Однією з центральних тем форуму стане консолідація зусиль світових лідерів і найбільших компаній в частині усунення загроз щодо клімату, екології, охорони здоров’я та технологічних систем, адже подальший економічний і політичний розкол у світі посилиться в 2020 році, що тільки примножить глобальні екологічні проблеми.

У числі основних ризиків експерти, складаючи звіт WEF, назвали екстремальні погодні явища, які ведуть до загибелі людей та матеріальних збитків, провал політики пом’якшення наслідків кліматичних змін із боку урядів і великих компаній, антропогенна шкода навколишньому середовищу й екологічні злочини, втрата біорізноманіття та руйнування екосистем, а також великі стихійні лиха – землетруси, цунамі, виверження вулканів і геомагнітні бурі.

Крім того WEF до ювілейного 50-го зібрання опублікував оновлену версію Давоського маніфесту, перший варіант якого  ухвалений ще 1973-го. У цьому документі порушується низка важливих питань, включаючи справедливу сплату податків, нульову терпимість до корупції, винагороду топ-менеджерів, повагу прав людини.

Голова Фонду Дмитро Сенниченко планує представити інвестиційні проєкти та програму приватизації в Україні-2020, який, на думку представників фонду держмайна України, має стати початком масштабного залучення інвестицій та роуд-шоу, де потенційним інвесторам  продемонструють можливості для інвестування в Україну, а також найбільш перспективні проєкти для капіталовкладень.

У матеріалі використано фото зі сторінки Олега Іваненка у ФБ, головне фото – з інтернету

Читайте також:

Економіка Броварів: фейкові досягнення чи інвестиційне «диво»?
Екологія Броварів: броварчани не проти забруднення повітря?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари