Нові проєкти та поглиблення співпраці Київської області з Туреччиною

image
20 Січня 2020, 13:58
Поділитися:

Голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов зустрівся з очільником Міжнародної спілки бізнесменів України та Туреччини Бураком Пехліваном. Обговорили співпрацю й наміри.

«Для України в цілому і для Київщини досвід Туреччини дуже цікавий. У наших народів багато спільного. Є кілька стратегічних напрямків взаємодії, посиливши які, ми плануємо зробити співпрацю з турецьким великим бізнесом більш ефективною», – відмітив Голова КОДА О. Чернишов.

Стратегічні напрямки – співпраця з великим бізнесом та імплементація технологій. Туреччина має досвід та ресурси створення великих інфраструктурних проєктів. Мова, зокрема, йде про будівництво. Турецькі компанії добре себе зарекомендували в світі.

Зацікавлена обласна влада й у турецьких інвестиціях. Планують залучати прямі іноземні інвестиції в інфраструктуру та інші масштабні проєкти. Розглядається створення індустріальних і технопарків. У цьому також цікавий досвід Туреччини, де перший індустріальний парк з’явився в 1962 році в Бурсі. Сьогодні в Туреччині понад 300 таких індустріальних парків.

Бурак Пехліван підкреслив, що турецький бізнес представлено в Україні в різних сферах – будівельні й сервісні компанії, туризм та банки, але найбільше – у фешн-рітейлі. Найближчими роками очікується збільшення присутності на українському ринку й турецьких фуд-рітейлерів.

Україна та Туреччина мають давні плідні стосунки в різних галузях. Люди в наших країнах відкриті й завжди могли швидко домовитися про співпрацю. Турецькі компанії інвестували в Україну понад 3 млрд доларів.

Нагадаємо, що на початку лютого 2020 року заплановано візит президента Туреччини Реджепа Ердогана до України.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація