У Києві виявили незаконний пункт зливу побутових відходів

image
15 Березня 2019, 06:23
Поділитися:

Працівники «Київводоканалу» розпочали рейди Києвом з виявлення незаконних пунктів зливу рідких побутових відходів (РПВ).

Про це повідомляють у ПрАТ «АК «Київводоканал».

Так, після повідомлення мешканців про неприємний запах та курсування асенізаційних машин, за адресою вул. Академіка Заболотного №124/2 (відомча територія ПАТ «Укртелеком») було виявлено незаконний пункт зливу побутових відходів. 

За словами заступника головного інженера управління експлуатації каналізаційних мереж «Київводоканалу» Андрія Кобзаря, за день на об’єкті «зливалися» до 15 машин.

«Пік роботи припадав на вихідні дні, оскільки в цьому районі багато приватних садиб. Очевидно, що саме у суботу та неділю власники приїжджали та замовляли послуги так званих асенізаторів», – сказав він.

Як зазначається у повідомленні, комісія «Київводоканалу» склала відповідний акт обстеження об’єкту, що скидає стічні води до міської каналізації, та прийняла рішення про відключення від водовідведення за незаконні дії на період розслідування справи. Крім того, об’єкт відключили від водопостачання, оскільки технічних умов та проектної документації на підключення до водопостачання не було.

На балансі «Київводоканалу» є чотири зливні станції для асенізаторів в різних частинах міста, які побудовані згідно з усіма діючими нормативами та оснащені сучасним обладнанням:

1. КНС «Ново-Святошинська» – проспект Перемоги, 137;

2. КНС  «Лівобережна» – проспект Визволителів, 2;

3. КНС  «Конча – Заспа № 6» – Столичне  шосе, 90-А;

4. Бортницька станція аерації –Колекторна, 1.

Читайте також: Директор СП «Енергозбут» розповів, яка наразі ситуація з лічильниками тепла у столиці

Читайте також: У столиці викрили шахраїв-екстрасенсів, які «лікували» за телефоном

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV