Народжуйте! Заплатить НСЗУ

image
17 Січня 2020, 13:29
Поділитися:

Народити дитину в Україні за державні кошти стане можливим. Так обіцяють в Міністерстві охорони здоров’я. Наразі в усіх пологових будинках країни розпочато роботи з покращення умов для породіль і новонароджених.

Передбачається, що невдовзі конкуренція серед пологових відділень зросте, адже з 1 квітня за кожну породіллю Національна служба здоров’я України буде виплачувати пологовим будинкам 8 тис. 500 грн, що сприятиме фінансовому розвитку медустанов.

У зазначену суму входитимуть фізіологічні пологи та кесарів розтин, знеболення, медпрепарати, моніторинг стану породіллі та новонародженого, перебування породіллі у стандартній палаті, вакцинація немовляти та меддопомога у критичних станах. Єдиною умовою для отримання компенсації для медустанови є укладення договору із НСЗУ.

Прибуток без корупції та прогнозів

Додатково заробляти кошти пологові відділення зможуть на палатах покращеного типу та на харчуванні породіль. Особистий лікар також коштуватиме додаткових витрат, але ці суми мають бути фіксованими та оподатковуватися.

Як нововведення діятимуть на практиці, поки невідомо, в МОЗ не дають прогнозів і щодо подолання корупційних схем, створених лікарнями.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама