Азалії розцвіли: у Києві з’явилася нова локація для неймовірних селфі

image
16 Січня 2020, 15:20
Поділитися:

У Ботанічному саду імені Гришка починає цвісти одна з найгарніших колекцій – вересові. До цього роду належать азалії та камелії.

Цього року квіти розпускаються несподівано швидко. Торік «сезон» стартував із середини лютого.

– Масове цвітіння азалій ще попереду, коли квітуючі кущі зіллються у суцільний барвистий серпанок. Але, погодьтеся, друзі, що саме очікування дива, коли Ви спостерігатимете, як упродовж декількох тижнів на Ваших очах один за одним у різних частинах оранжерейної зали обливатимуться квітками все нові кущі, варте того, щоб у прохолодні лютневі дні провести вихідні в теплих оранжереях, – зазначають у Ботсаду.

Основу колекції вересових складають сорти рододендрона індійського (у садівничій літературі загальноприйнятим є термін азалія індійська), аналогів якої немає в інших ботанічних садах України.

У колекції збереглися рослини 25 старих німецьких сортів селекції 20 – 30 років минулого століття («Professor Walters», «Paul Schaeme», «Adventsglocken», «Concinna», «Apollo», «Celestina»), з яких, власне кажучи, розпочалась історія створення колекції відділу тропічних рослин, а також 29 сортів та гібридів, що були створені в Центральному ботанічному саду в 60-70-их роках С.М. Приходько.

Нагадаємо, що до оранжерейного комплексу вхід платний.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ