Мер Броварів Ігор Сапожко відзвітував за рік своїх повноважень | Трибуна

image
15 Січня 2020, 21:35
Поділитися:

І Законом України «Про місцеве самоврядування», і регламентом  Броварської міської ради передбачено щорічне звітування перед виборцями міського голови та депутатів. Про те, що міський голова Ігор Сапожко вже відзвітував перед містянами за рік своїх повноважень,  повідомив керуючий справами виконкому Констятин Кузнєцов  у відповідь на інформаційний запит журналістів «Трибуни». Якщо ви є членом Броварської міської організації ветеранів м.Бровари, то мали б про звітування знати, якщо до цієї ГО ви не маєте жодного стосунку – шанс поспілкуватись із мером ви втратили. Але не остаточно.

Відповідно до статті 110 регламенту Броварської міської ради, міський голова не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед територіальною  громадою на відкритій  зустрічі з громадянами. Звітування міського голови відбувається у грудні кожного року повноважень. Звіт міського голови у письмовому вигляді в цей період розміщується на сайті міської ради.

Станом на 09.01.2020 року ми не знайшли анонсу про зустріч мера з громадскістю для проведення звіту.  Не опубліковано звіт міського голови і в найбільш популярних розділах «Оголошення» та «Публікації».

Втім, як виявилось, журналістське око схибило, і звіт міського голови на головному веб-сайті міста все ж є. Опублікований він у розділі «Міська влада» ще 24 грудня, але, мабуть, «новина» пройшла повз читачів, адже ніде у соцмережах не обговорювалась. Так чи інакше, а 98 слайдів із життя «Міста щасливих людей» ви там таки знайдете.

Крім того, за інформацією керуючого справами виконкому, Ігор Сапожко звітував перед громадськістю під час IX звітно-виборчої конференції Броварської міської організації ветеранів. Це та сама організація, що отримала бюджетне фінансування головним чином на утримання керівного складу.

Як у міськраді розділили 2,5 млн грн між громадськими організаціями

Захід, щоправда, відбувся 07 листопада 2019 року, а звітування міського голови має відбуватись у грудні. Ну не відмінять же через такі норми регламенту зустріч із цільовою аудиторією?)

Власне, тим громадянам, які все ж діяльністю очільника міста цікавляться, а до ветеранських організацій не входять, журитись не варто: у січні-лютому плануються  «додаткові звітування міського голови». Графік поки що невідомий, тому варто бути пильними і мати напоготові запитання про наболіле.

Як відбувалися попередні звітування – читайте на  нашому пабліку:

Щорічний звіт мера Броварів: чи буде «відкрита» зустріч із мешканцями?
Відкритого звітування перед громадою Ігоря Сапожка цього року не буде
«У тісному колі» та під грифом «секретно»: коли та перед ким звітував Ігор Сапожко

Головне фото ‒ Микола Кожемяко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари