Як правильно купатися в ополонці на Водохреще: поради ірпінських лікарів

image
15 Січня 2020, 19:10
Поділитися:

Занурення в ополонку вже давно стало невід’ємною частиною святкування Хрещення Господнього. Для того, щоб купання в крижаній воді пройшло максимально корисно і безпечно, лікарі Ірпеня дали кілька порад.

Жорстких правил щодо пірнання в ополонку не існує, але слід пам’ятати:

традиційним купанням є триразове занурення у воду з головою;
перебувати у крижаній воді можна не більше декількох секунд;
у воді треба енергійно та безперервно рухатись;
вийшовши із води, необхідно швидко розтертися рушником і вдягнутися;
після купання випити чашку гарячого чаю.

5 поширених помилок купання в ополонці

занурюватися в ополонку не з головою.

Якщо вже пірнаєте в ополонку, то занурюватися потрібно повністю, з головою. Інакше, різкий перепад температур між тілом і головою, може спровокувати спазм судин.

їсти напередодні дієтичні продукти.

У крижаній воді вашому організму дуже знадобиться енергія. Хороший приплив енергії для організму напередодні купання можуть дати сало з чорним хлібом, горіхи, курага та родзинки.

вживати алкоголь.

Після купання, деякі люди думають, що швидко зігрітися можна алкоголем. Це не так. Алкоголь здатний дати уявне відчуття тепла тільки в перші кілька хвилин, коли під його впливом судини розширюються. Після цього вони різко звужуються і ви ризикуєте дуже швидко замерзнути.

Кому купатися не можна?

Існують суворі протипоказання для водохресних купань людям із серцево-судинними захворюваннями, гіпертонією, епілепсією, проблемами нирок, щитовидної залози бронхо-легеневої системи, а також із температурою, застудою. Холодна вода може погіршити ці проблеми, викликати судоми, спазми судин, а в деяких випадках – навіть зупинку серця.

Також не рекомендується занурюватися у водохресну ополонку жінкам із місячними. З одного боку – цей період небезпечний високою ймовірністю запальних процесів. А з іншого – згідно з церковними канонами, під час менструації жінка не повинна торкатися святинь, в тому числі і води в освяченій ополонці.
ВАЖЛИВО! Гіпертонікам і діабетикам, занурюватися у воду не можна ні в якому разі.
Якщо ви не збираєтесь стрибати в ополонку, то знайте, що цілющою вважається будь-яка освячена батюшкою вода. Хрещенська вода не псується і зберігає свої цілющі властивості рік.

Якою буде погода на Воодохреще в Ірпені- читайте тут.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Де в Ірпені пірнути в ополонку на Водохреща
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня