Вартість теплопостачання у будинках залежить від роботи будинкових комітетів

image
15 Січня 2020, 00:36
Поділитися:

Управляючі компанії та будинкові комітети мають відповідально ставитися до обов’язків та контролювати суми в платіжках за теплопостачання. Як приклад озвучено адреси, де керують господарники.

За словами Бориспільського міського голови Анатолія Федорчука, КТПМ «Бориспільтепломережа» виконує функції теплопостачання до будинку, а далі все залежить від «господаря» в будинку.

«Функції господаря будинку мають виконувати будинкові комітети та управляючі компанії. Активісти окремих будинкових комітетів несуть важку ношу заради того, аби мешканці будинку платили за газ менші суми. У Борисполі є будинки, де за теплопостачання люди платять лише 15 грн за м2», — повідомив міський голова.

Прикладом відповідального ставлення до своїх обов’язків названо будинки на вулиці Шевченка, 4, 5 та 7. Так, у будинку № 7 нарахування за грудень на 30% більше, аніж у сусідньому. Після проведеного аналізу за участі представників тепломережі та управляючої компанії стало ясно, що у даному будинку витрачається більше тепла порівняно з іншими будинками. Дійшли висновку, що хтось із мешканців має теплу підлогу, тож надалі справою займатиметься будинковий комітет.

Іншим прикладом названо будинки 7 та 9 на вул. Бежівка. Там відповідальна особа контролює подачу тепла в квартири в залежності від температурних показників повітря. Відтак вартість тепла за кВ м без перерахунку складає 28 та 29 грн відповідно. При тому, що середній тариф у Борисполі без перерахунку — понад 30 грн за кв.м.

Як висновок наголошувалося, що подачу тепла, а отже і суми в платіжках за газ можна регулювати та сплачувати менше.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама