Велодоріжка чи життя: у Києві проведуть торги на два маршрути

image
14 Березня 2019, 15:33
Поділитися:

З Солом’янки до центру на велосипеді швидко і безпечно. Скоро цю мрію велосипедистів втілять у життя.  Зокрема, найближчим часом проведуть торги на проектування маршруту «Солом’янка-Центр». Про це повідомив керівник КК  «Київавтодор»  Олександр Густєлєв.

Також невдовзі будуть проведені торги щодо будівництва велодоріжки на Набережному шосе на ділянці від Пішохідного мосту до мосту Патона (відповідний маршрут з‘єднає пішохідний Поділ, Поштову площу, міст на Труханів острів, міст Метро і міст Патона).

 «Київавтодор» також продовжує експеримент щодо суміщення велосмуг зі смугами громадського транспорту.

Як зауважив мер столиці Віталій Кличко, Київ продовжує розвивати велоінфраструктуру. Він зауважив, що в структурі КМДА створено підрозділ велоінфраструктури, де працюють і представники велоспільноти, аби впливати на процес ухвалення рішень.

-Ще одна ключова складова – це культура поведінки автоводіїв у Києві. На жаль, у цьому напрямку у нас є багато питань. Також дії поліції щодо порушників правил дорожнього руху повинні бути більш жорсткими, – відзначив Кличко. – Щоб велосипедисти почувалися безпечно на дорозі, – наголосив Кличко.

Нагадаємо, днями в столиці помер велосипедист Діас Мужев, якого на велодоріжці збила автівка. Також останнім часом в Києві було зафіксовано кілька випадків збиття велосипедистів автомобільним транспортом. 

Щоб привернути увагу до своєї безпеки велосипедисти мітингували під мерією.

Асоціація велосипедистів Києва підтримала акцію лежачого протесту Die-in й разом з усіма власниками велосипедів висунула вимоги:

  1. Створення велоінфраструктури – оголошення тендерів на всі 7 веломаршрутів, на проектування яких виділила гроші Київрада.  
  2. Зниження в Києві швидкості до 50 км/год.
  3. Впровадження на ділянках з ДТП засобів безпеки: звуження смуг, освітлення, делініатори.

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Джерело: Вечірній Київ