Чи є у вас особистий перукар?

image
14 Березня 2019, 15:31
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Березень 14th, 2019

Стилісти кажуть, що зовнішній вигляд людини наполовину визначає її зачіска. А француженки досі переконані, що знайти хорошого перукаря важче, ніж вдало вийти заміж. І навіть якщо вас природа наділила пишною шевелюрою чи яскравим кольором волосся, цього замало, аби завжди бути бездоганним. Причому, чоловіки за своїми зачісками і модними тенденціями слідкують не менше жінок. А успіх цієї справи цілком залежить від рук перукаря, до якого ви звертаєтеся. Чи мають наші читачі свого постійного майстра, запитали журналісти цього разу.

Сергій Кириченко, 63 роки, с. Пристроми:

– Не можу похвалитись, що маю свого перукаря. Часто буваю в центрі Переяслава і, якщо потрібно, підстригаюсь в перукарні, що розташована навпроти «малого» Еко-маркету. Там мене завжди дуже чемно обслуговують, я задоволений. Кажу дівчині, яка мене стриже: «Я помолодшав на тридцять років». У тій перукарні працює кілька майстринь, яка вільна, та й обслуговує мене. Я в цьому сенсі не дуже вибагливий.

Катерина Проказова, 70 років, місто:

– Тривалий час мене стригла моя сусідка Людмила Сахно, яка працює в перукарні в університеті. А останнім часом волосся мені підстригає моя родичка Ірина. Вона також це робить у мене вдома. А ось стильні зачіски роблю сама. І волосся сама собі фарбую. Загалом кожен мій ранок починається з того, що на плиту я ставлю каструлю з м’ясом для першої страви і каструльку з термобігудями. Адже я з хати не вийду, коли на голові немає порядку. І неважливо куди я збираюся: чи на город, чи в справах у місто. Бігуді я беру із собою навіть в лікарню, як бува, туди потрапляю. Адже я дуже страждаю, коли на голові навіть одна волосинка не лежить так, як слід.

Людмила Ревенко, 48 років, с.Стовп’яги:

– У мене два перукарі. У Стовп’ягах – Наталія Миколаївна, а в Переяславі – Віра, яка працює в перукарні навпроти «Ощадбанку». Користуюся їхніми послугами уже років п’ять. У мене волосся середньої довжини. Стрижуся раз у три місяці. А фарбую волосся сама, вдома. Обираю фарби темних відтінків: каштанового, баклажанового, темно-русого. Укладки теж роблю сама.

Вадим Ткаченко, 22 роки, місто:

– До перукарні ходжу доволі часто – щонайменше раз на місяць: слідкую, щоб навколо голови було коротке волосся – під «трієчку». Вподобав і вже з рік ходжу у «Фею» – це салон в районі «критого» ринку. Ходжу до одного й того ж майстра, Людмили: щоб записатися, телефоную їй напередодні. Наскільки пам’ятаю, ціна за цей час не змінилася – близько 50 гривень.

Сергій Городецький, 44 роки, місто:

– Я б сказав у мене не стільки особистий перукар, як постійні перукарні. Оскільки стрижуся вже давно простенько, без всіляких там молодіжних видумок, то нормально підстригти мене може будь-хто. Більше для мене має значення місце розташування перукарні, щоб була по дорозі з роботи додому. Коли працював у центрі, де і живу, весь час заходив до однієї на вул. Покровській. Все цілком задовольняло. Та зараз працюю на Леваді. Знайшов невелику перукарню на вул. Шкільній. Тут дівчата теж гарно підстригають. Швидко, акуратно. Все влаштовує.

Марія Бойко, 58 років, с. Циблі:

– У мене коротка проста стрижка – «під мальчика». Особливого уміння, щоб так підстригти, думаю, не треба. Тож коли поїду в місто та є час, то зайду в будь-яку перукарню та й пострижуся. Довго ходила то в одну, то в іншу – де дешевше і людей немає, щоб не чекать. А оце десь із минулої весни вподобала на вокзалі одну перукарню, там двоє дівчаток працюють. В них чисто, музичка грає. Обидві гарно і швидко стрижуть усього за 50 гривень. Правда, в кінці року в них, кажуть, оренду підняли, то й стрижка подорожчала на 10 гривень. Ну мене все там задовольняє.

Джерело: Вісник Переяславщини