Директор СП «Енергозбут» розповів, яка наразі ситуація з лічильниками тепла у столиці

image
14 Березня 2019, 15:07
Поділитися:

 

«Наразі є проблема з лічильниками і її проблематика лежить у двох основних площинах. Це законодавчі зміни: із структури тарифу було винесено усі витрати, пов’язані із обслуговуванням, заміною, встановленням та ремонтом приладів обліку теплової енергії, – саме будинкових».

Про це розповів в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» директор СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.

За його словами, усі ці витрати мають нести мешканці – шляхом окремих цільових внесків.

«Наразі нашим підприємством (КП «Київтеплоенерго» – Ред.) здійснюються заходи з розрахунку і встановлення розміру цих внесків. Після чого ті внески, які стосуються встановлення приладів обліку, повинні бути узгоджені із мешканцями будинку. Чинним законодавством передбачено саме механізм погодження. Відповідно, якщо мешканці не самоорганізувалися, і не те, що виявили бажання встановити лічильник, а навіть не змогли зібрати консенсусу для того, щоб погодитися або не погодитися на пропозицію, то у підприємства є два варіанти: або встановлювати сервитут щодо застосування саме цього розміру внесків і встановлення лічильників у судовому порядку, або ж не робити нічого», – пояснив Костянтин Лопатін.

«І друга проблема полягає в тому, що у міжопалювальний період і у процесі експлуатації прилади обліку, як і будь-який складний механізм, виходять іноді з ладу. Крім того, існує практика їх викрадення (на сьогодні обліковується близько 400 приладів обліку, які було викрадено), а щоб встановити лічильники назад, на жаль, на сьогодні у підприємства немає тарифних коштів для цього», – додав він.

Читайте також: У столиці викрили шахраїв-екстрасенсів, які «лікували» за телефоном

Читайте також: У Пирогово ледь не згорів музей

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV