«Ненавмисне»: Іран визнав, що помилково збив український літак МАУ | Трибуна

image
11 Січня 2020, 11:43
Поділитися:

У заяві вказано, що іранські військові «ненавмисне» збили український літак, унаслідок чого загинуло 176 людей. Причиною назвали «людський фактор», передає The Guardian.

Іранський уряд вибачається перед сім’ями загиблих, а відповідальних за трагедією обіцяють покарати.

У день аварії літака іранські військові помітили зростання активності американських військових літаків навколо кордонів Ірану, а також повітряні цілі, які начебто рухалися в бік іранських військових об’єктів, вказує CNN. Низка оборонних центрів зафіксували посилену активність у повітряному просторі на своїх радарах, через що війська протиповітряної оборони Ірану привели в бойову готовність.

Далі уточнювалося, що збитий літак сплутали з ворожою ціллю після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції — військової структури Ірану, що діє паралельно зі збройними силами.

«Військові були в стані найвищої бойової готовності. У таких умовах — через людський фактор і цілком ненавмисно — рейс було збито», — йдеться в заяві.

Також зазначається, що винних до відповідальності питягатиме юридичний відділ військ Ірану.

Свої співчуття вже висловив міністр закордонних справ Ірану Мохамад Джавад Зариф. Він також додав, що людський фактор, який і призвів до трагедії, спричинила криза, викликана «авантюризмом США».

З оприлюдненої заяви випливає, що збиття літака частково пов’язано з ракетними ударами Ірану по американських військових об’єктах на території Іраку у відповідь на вбивство США іранського генерала Касема Сулеймані, пише Громадське.

Читайте також:

1. Розбився український літак зі 180-ма пасажирами: ВІДЕО, ФОТО. ОНОВЛЕНО

2.Із України ідуть дві авіакомпанії, ще одна −польоти тимчасово припиняє

3. Літаком із Києва до Польщі: графік польотів зима-2019/весна-2020

Джерело: Трибуна – Бровари