В Білій Церкві навчали фінансовій грамотності під час «Інвесторських ігор»

image
11 Січня 2020, 10:38
Поділитися:

10 січня на базі Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості, відбувся соціальний захід із фінансової грамотності «Інвесторські ігри», організований в рамках проекту «1500 клубів фінансової грамотності в Україні». Організаторами заходу є Управління освіти та науки Білоцерківської міської ради, ГО «Діловий клуб «Партнер» та Київська обласна служба зайнятості.

«Відсутність досвіду та навичок в управлінні власними ресурсами, а також нерозуміння цінності родинного капіталу робить більшість українських сімей соціально та економічно незахищеними, породжує поширення бідності. Найбільш вразливою є фінансово залежна молодь, яка не отримує належних знань ані в родині, ані в системі освіти», – наголосила директорка Білоцерківського центру зайнятості Тамара Геращенко.

Учасниками заходу стали лідери шкільного самоврядування 8-ми шкіл міста, представники батьківського активу та вчителів. Загалом, свою фінансову грамотність підтвердили майже 50 осіб.

Тренери ГО «Діловий клуб «Партнер» продемонстрували унікальну українську розробку – симулятор економічної реальності «Життєвий капітал». Це навичковий тренажер для максимально практичного засвоєння та використання фінансових знань як для дітей, так і для дорослих. За цією технологією гейміфікації в Україні вже відкрито 76 клубів фінансової грамотності та прийнято 300+ нових заявок на відкриття. Головний принцип розробки – «Все, як у житті».

Організатори заходу впевнені, що така робота сприяє покращенню якості освіти у підготовці дітей до дорослого життя та підвищенню фінансової грамотності серед молоді, а також у родинах учнів.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація