Вісник Кагарличчини — Кагарличани вшанували визволителів міста від нацистських окупантів

image
10 Січня 2020, 16:58
Поділитися:

Щороку в різдвяні свята громадськість міста збирається, щоб привітати ветеранів та вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя заради майбутнього нащадків. Цього року виповнюється 76-та річниця визволення Кагарлика від нацистських окупантів.
Основні урочистості у Кагарлику пройшли 8 січня у малій залі міського Будинку культури. На захід прийшли ветерани Другої світової війни, міський голова Олександр Панюта, в. о. голови райдержадміністрації Світлана Синюк, голова райради Іван Семцов, жителі міста.
– 76 років минуло від того далекого зимового дня, коли перші бійці Радянської Армії з’явилися на околиці нашого рідного міста, – наголосив під час виступу міський голова Олександр Панюта. – Ця важлива дата – добра нагода вшанувати доблесних оборонців і визволителів, тих, хто виявляв небувалий героїзм на бойових рубежах, хто відбудовував місто у повоєнні роки.
У цей день ми вшановуємо пам’ять тих, хто поклав своє життя за свободу Батьківщини, і низько вклоняємося визволителям. Дорогі ветерани, саме вам нинішнє й майбутнє покоління зобов’язані життям, а наша Віт-
чизна – своїм існуванням. Доземний уклін і безмежна шана вам за все, що довелось пережити, винести і звершити.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять жертв Другої світової війни та тих земляків, які безпосередньо брали участь у бойових діях задля звільнення рідного міста від нацистів.
Керівник районного історико-краєзнавчого музею Валентина Віценко у своєму історичному екскурсі детально зупинилася на етапах визволення Кагарлика від нацистів. Також вона запросила всіх до музею, де увічнені спогади участників тих незабутніх подій.
По цьому учасники заходу поклали квіти до пам’ятника загиблих воїнів, віддаючи шану нашим батькам, дідам і прадідам, хто ціною життя в жорстокій битві виборював нашу свободу.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна