Малеча відчуває тепло сердець

image
10 Січня 2020, 12:38
Поділитися:

Вони щиро обіймають її і називають “мама”. Так ставляться до свого опікуна Наталії Рибник із Буртів її підопічні – дітки, що виявилися обділені теплом власних батьків.
Загалом під затишним “крилом” сім’ї опікунів Романа та Наталії Рибників нині перебуває восьмеро діток. Шестеро із Халчі та по одному із Ліщинки і Ржищева. У їхньому розпорядженні теплі, просторі кімнати, де діти відпочивають, готують уроки, розважаються. Нові меблі. В приміщенні, де мешкають дітки (а це будівля колишнього дитбудинку «Сонечко»), зроблено сучасний ремонт. А така кількість іграшок та книг, яку побачили ми, навряд чи є у кого вдома.
До Новорічно-Різдвяних свят цю сім’ю відвідали виконуюча обов’язки голови Кагарлицької районної державної адміністрації Світлана Синюк, директор центру СССДМ Алла Невдобенко, начальник служби у справах дітей та сім’ї РДА Лідія Прохоренко. Приїхали не з пустими руками, а з смачними подарунками. А ще на гостину до діток приїхали голова Халчанської сільської ради Людмила Ананьєва та секретар Наталія Левчук.
До гостей долучилися голова села Бурти Олександр Драган, директор Буртівської ЗОШ Михайло Михайлов.
Діти показали гостям свої таланти, підготувавши концертну чудову святкову програму з піснями, колядками та віршами.
Безпосередності та щирості цих діток можна лише по-доброму позаздрити. Вони відкрито, без всякого остраху, спілкувалися із гостями. Розповідали про свої мрії та плани.
Нині сім’я Рибників збирає документи, щоб отримати статус дитячого будинку сімейного типу. Назустріч їм у цій благій справі йдуть і місцеві депутати та голова села. Тож, сподіваємося, невдовзі задумане Рибниками здійсниться. Адже діти в їх особі нині мають не просто опікунів, а маму й тата.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна