Броварська школа перемогла в конкурсі «Запроси полярника до себе» | Трибуна

image
10 Січня 2020, 10:33
Поділитися:

1-а школа Броварів стала однією з 27-и переможниць у конкурсі, призом у якому є приїзд учасників антарктичних експедицій до відповідних навчальних закладів. Про це на своєму сайті повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Загалом на конкурс надійшло понад 60 листів, вказують у МОН. Найкращі з них обирали особисто полярники, зокрема, учасники 24-ї експедиції, що наразі перебуває на українській антарктичній науковій станції «Академік Вернадський».

Цього разу завданням школярів було написати твір про те, як вони уявляють один день життя полярника. Конкурс провели уже вдруге – наприкінці 2019 року. Організатори – МОН і Національний антарктичний науковий центр. Підсумки підбили вчора, 9 січня.

Тепер до шкіл-переможниць завітають учасники українських антарктичних експедицій, які розкажуть дітям про життя та роботу на станції, покажуть фото та відео із зимівель, а також привезуть подарунки. Зокрема, учні дізнаються, як же насправді проходить один день життя полярника.

«У листах дуже вразила дитяча безпосередність і, водночас, обізнаність та захопленість професією полярника. Цікаво, що робота в Антарктиді сприймається дітьми майже як дослідження на іншій планеті», – зазначив керівник експедиції Ігор Дикий.

Наприклад, діти розповідали про життя українських полярників очима пінгвіна, показували один день у коміксах чи на конструкторі «Лего», відправляли в Антарктиду щедрівку на кометі, додавали в раціон науковців ромашку з Карпат, котлети по-київськи та сало з часником, припускали, що зимівники вирізають з криги кущі та дерева, щоб не сумувати за рослинами тощо, ідеться в повідомленні.

Як зазначають у МОН, з усіма переможцями зв’яжуться представники Національного антарктичного наукового центру й узгодять дати приїздів полярників. Візити планують організувати до кінця навчального року.

Читати також:

Українська школярка винайшла унікальний і доступний метод діагностики раку
Про сленг українських школярів. ДОСЛІДЖЕННЯ
«Мій учень – призер Міжнародної олімпіади з географії», – учителька гімназії Ольга Кислова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари