Анатолій Федорчук: «Потрібно вкладати десятки мільйонів гривень у розвиток електромереж Борисполя»

image
9 Січня 2020, 20:21
Поділитися:

Надзвичайна подія трапилася в новорічну ніч у Борисполі, коли частина території міста залишилася без електропостачання, сталася через перевантаження 112 лінії. Про це поінформував головний інженер місцевого підрозділу Київобленерго на апаратній нараді 8 січня.

Міський голова Анатолій Федорчук подякував електрикам за оперативність під час ремонтних робіт.

«Комунальні служби працювали всі вихідні, на них не розповсюджувалася постанова Кабінету Міністрів щодо святкових днів. Ситуація, коли виходять із ладу електромережі, від нас не залежить. Потрібно вкладати десятки мільйонів гривень у розвиток електромереж Борисполя», – наголосив Федорчук.

Секретар міськради Ярослав Годунок зазначив, що після того, як електропостачання відновилося, напруга не відповідала нормам.

«Напруга в мережі була, а в деяких будинках і нині лишається 140-180 В. Техніка розрахована на роботу від електромережі з напругою 220 В. Кожен стрибок напруги  – це аварійна ситуація для побутових приладів. Хто заплатить споживачам за зіпсовану техніку, придбання стабілізаторів», – запитував Годунок.

Він запропонував представникам Бориспільського РП ПрАТ «Київобленерго» звернутися до керівництва з вимогою здійснити перерахування оплати споживачами за електроенергію за цей період, а також розробити систему штрафів і пені за неякісні послуги. Проте отримав відповідь, що це питання не належить до їхньої компетенції.

Наголошувалося, що в перспективі планується розробити заходи для запобігання подібних аварій, проте які саме, коли і ким – не деталізувалося.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама