70% МАФів може зникнути: під Київрадою протест

image
14 Березня 2019, 11:03
Поділитися:

Зранку біля будівлі столичної мерії зібрався мітинг працівників малих архітектурних форм (МАФів). Справа у тому, що сьогодні Київрада може розглянути нові правила розміщення МАФів, за якими близько 70% кіосків приберуть з міста. Процес має розпочатись цього року і завершиться не пізніше 2024 року.

Всі кіоски мають бути прибрані з площ біля метро, вздовж основних транспортних магістралей та біля зупинок. Це складає близко 70% кіосків, зазначив радник міського голови, народний депутат Дмитро Білоцерковець.

– МАФи, що залишаться, будуть виставлятися на торги на майданчику Prozorro. Таким чином буде втілено некорумпований принцип – принцип чистої монетизації, коли право та дозвільні документи на розміщення МАФів отримує той, хто більше заплатить в бюджет, – підкреслив Дмитро Білоцерковець. 

Він пояснив, що цим рішенням столична влада не порушує жодних прав підприємців.

– Нагадаю, в 2014 році були прийняті компромісні правила щодо кіосків. Тоді для стабілізації ситуації в Києві та на фоні політичних реалій місто надало право МАФам, які до квітня 2013 року стояли законо, отримати документи на 5 років. Їх отримували з 2014 року по 2018 рік. Зараз поступово дія цих документів закінчується в окремих районах. Так, першими районами, де остаточно буде наведений лад по критеріям, які описав вище, стануть – Оболонский, Святошинський та Дніпровський райони. З 2021 року – Печерский. Інші – не пізніше 2022-2024 років.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ