У Києві продовжили Оболонську набережну

image
14 Березня 2019, 09:00
Поділитися:

Поряд з Північним мостом й парком «Наталка» на Оболоні готується до відкриття ще один сквер. Він буде продовженням мальовничої Оболонської  набережної, що починається від вулиці Прирічної. Сквер виконано у стилістиці й витримано в кольорах всієї набережної (дивись фото, відео).

Наразі будівельні роботи тут майже завершено, залишилося ще вимостити з десяток метрів основної променади, що упирається в Північний міст. А внизу біля Дніпра, де під час весняного водопілля, підтоплюється частина узбережжя, також лежать стоси сірої плитки, якою зазвичай вимощується пішохідна доріжка. Наразі в цьому місці парк «Наталка» завершується напівповаленим  зеленим будівельним парканом.

   

 У новому сквері вже прокладено доріжки, розбито клумби й газони, встановлено сучасне освітлення й полив газонів. Висаджено більше 20  сосон, берези, різновиди листяних дерев віком від 8 років. Зараз на клумби й газони продовжують завозити чорнозем.

Біля поки що порожніх клумб ми зустріли керівника КП УЗН Оболонського району Марію Ковальчук з колегами за цікавим заняттям. Вони на натурі звіряли з ескізами місця висадки розсади квітів, підраховували, яка їх кількість знадобиться, де і як сіятимуть траву для газонів.

Між тим, парк «Наталка» – найпопулярніше місце для відпочинку оболонців, він  наповнений відвідувачами й у будні дні. В основному це мами з малечею.

Нагадаємо, в минулому році було оголошено про продовження реконструкції й  будівництва третьої черги парку. Планувалося, що у північній частині урочища Наталка біля старого кесону й поряд з гольф-центром збудують майданчик під літній кінотеатр, прокладуть доріжки, висадять три сотні нових дерев. Наразі біля гольф-центру виставили паркан з паспортом будівництва нового об’єкту – критого павільйону для  гри взимку.

Відео Марія Лисенко “Вечірній Київ”

 

 

 

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ